Harlingen Dames 1 plaatst zich stevig in top 3

Na een leuke en sportieve voorbereiding met de softbalvereniging Seagulls op vrijdag met een helft hockey en een helft softbal waren de dames klaar voor de wedstrijd op Super Duper Sunday tegen Daring. Het beloofde een gezellige dag te worden en dat bleek uit het aantal supporters die langs de lijn stonden.

Echter begon Harlingen de wedstrijd slordig. De dames hielden zich niet aan hun positie spel en kon daardoor niet hun eigen spel spelen. Tot aan de rust bleef Daring een gewaagde tegenstander. Jente Bijlsma en invaller Evelien Haak stonden als een huis achterin. Ze hielden alle ballen tegen. Aan het begin van het derde kwart scoorden de meiden van Harlingen 1-0. Dit zorgde ervoor dat iedereen eindelijk weer in zijn eigen spel kwam. Ze gingen helemaal voor de winst. In het derde kwart volgde ook de 2-0. Alle toeschouwers gingen uit hun dak. Dit gingen de meiden van Harlingen winnen. Iedereen bleef door strijden tot het eind. In het vierde kwart viel het derde goal voor Harlingen, 3-0. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd kregen de meiden van Daring een strafcorner mee, hier scoorden ze een mooi goal uit en de uiteindelijke stand was dan ook 3-1. Een zeer geslaagde dag op de hockeyclub in Harlingen. De dames willen graag de invallers uit de meisjes B1 erg bedanken voor het meespelen, ze deden het allemaal weer super goed. Bedankt Inge Adema, Evelien Haak, Merthe Scheffer en Merle Jorritsma.

Uitslagen HMHC

Dames 1 - Daring 1                             3-1

Dames 2 - Winschoten 2                      3-1

Meisjes C2 - Graspiepers C3               3-3

Meisjes D2 - Quick Stick D3               3-0

Veteranen - Assen HA                          0-2

Heren 1 - Daring H1                             2-1 (gestaakt wegens hevige regen)

Jongens A1 - Leeuwarden A1               0-8

Jongens C1 - Groningen C1                  0-26