Sport

Hard werken HMHC Dames O25 beloond

Voor de meiden van HMHC Jong Dames (025) stond er op zondag 19 maart een oude bekende vanuit de zaal op de planning, namelijk Roden. De meiden moest daarbij op een onbekende ondergrond spelen, namelijk een waterveld.

Na een stevige warming-up begonnen de meiden aan het eerste kwart, dat vooral bestond uit veel gevaarlijk aanvallen van Roden. De meiden wisten: het moest scherper. Door een prachtige aanval via Lilian Wijtsma, Fenna Boomsma en Nynke Wiersma kwam de bal uiteindelijk bij Jinte Burkels. Die de bal de goal in tikte voor de 0-1!

In de rust wisten de meiden dat ze scherper moesten staan want ze waren beter. Zo vielen er wel wat gaten achterin. Door een katachtige beweging heeft keeper Sanne Meier, de bal een aantal keren van de lijn gehouden. Er kwamen veel aanvallen en schoten op goal door Roden. Maar Sanne stond als een huis, de nul is gebleven tot het eindsignaal.

Na een uitschietbal kwam de bal terecht bij Imma van Dijk, die de bal voor gaf. Na een scrimmage voor de goal wist Tess Meijer de 0-2 op het scorebord te zetten. Toen klonk het eindsignaal, de 3 punten konden mee naar Harlingen! De meiden hebben gestreden en hebben zichzelf beloond met de winst. En ze zijn voorlopig koploper in hun competitie.

 

Volgend weekend zijn ze vrij en spelen zondagochtend een onderlinge partij. Het weekend daarop, zondag 2 april, spelen ze om 12:45 uur thuis tegen Steenwijk! Zeker geen onbekende voor sommigen uit het team. Alle support is dan welkom!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda