Sport

Team van de week

Haka inspireert Harlinger hockeyteam M8E1 tot winst

Zaterdag stond voor het hockeyachttal HMHC E8-1 de topper tegen Assen op het programma. Het team (9- en 10-jarigen) speelt in de hoogste klasse van de regio Noord en speelt daardoor wekelijks topwedstrijden in één van de vier noordelijke provincies.

Om het team optimaal voor te bereiden kreeg het team vrijdag een speciale haka-training. De haka is vooral bekend geworden door de Nieuw-Zeelandse rugbyers die mede dankzij de indrukwekkende haka’s voorafgaand aan de wedstrijden wereldkampioen werden.

 

De haka vindt zijn oorsprong bij de Maori’s in Nieuw-Zeeland en wordt ondertussen bij verschillende sportteams gebruikt. Het doel van een haka is door motivatie, onderlinge verbinding en teamgeest optimaal te presteren. Door de haka-training is het team op een bijzonder leuke wijze als het ware op scherp gezet. En dat bleek zaterdag! Voorafgaand aan de wedstrijd werd door het team de haka ingezet zodat de tegenstander direct onder de indruk was. Bij de start van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat Harlingen de overhand had. Het kreeg de ene kans na de andere. Ook Assen wist kansen te creëren maar stuitte telkens op de verdediging van Harlingen (Eline, Matilde en Emma) en op de uitstekend keepende Looy.

 

De keeper van Assen wist echter ook veel ballen tegen te houden. Desondanks had Harlingen bij rust al een voorsprong van 3-0. De sleutel van de wedstrijd bleek op het middenveld te liggen. Het middenveld (Nena en Jildau) kreeg telkens aanvulling vanuit de verdediging waardoor Harlingen de overhand in de wedstrijd hield. De aanvallers (Steyn, Bente en Joris) kwamen daardoor veelvuldig in balbezit en wisten menig kans te creëren. En dat terwijl het team wegens de afwezigheid van Milan nog niet eens op volle sterkte was.

 

De strafcorners van Harlingen werden naar mate de wedstrijd vorderde steeds gevaarlijker. Harlingen bleef aandringen, combineren en zich inzetten tot het einde van de wedstrijd, zoals het dat al het hele seizoen doet. Het team is strijdbaar tot het laatste fluitsignaal en heeft zichtbaar veel plezier in het spel! In de tweede helft wist Harlingen de score uiteindelijk verder uit te bouwen tot 7-0. Na afloop van de wedstrijd zijn beide teams gezamenlijk limonade gaan drinken en werd er door spelers, coaches, begeleiding en ouders voldaan nagepraat in de oktoberzon op het hockeycomplex aan de Westerzeedijk.

|Doorsturen

BuienradarAgenda