Voetbal

Grote opkomst 1e training Waddenrobkes

Bewegen is een veel gehoorde kreet tijdens de corona-crisis. Zowel kinderen als volwassenen moeten regelmatig en veel in beweging blijven. Dat is goed voor lichaam en geest. Verenigingen en beweegteams proberen zoveel mogelijk te faciliteren. Bij Zeerobben zijn de trainingen op 11 januari weer begonnen. En hoewel er nog steeds geen competitiewedstrijden gespeeld mogen worden zijn de trainers tevreden over de opkomst en de motivatie van de jeugd.

De jongste jeugd had er duidelijk weer zin in gezien de fantastische opkomst op de eerste training in 2021. (Foto: Frans Bode)

Zodra de regels weer versoepeld worden en er weer op verantwoorde wijze op zaterdag activiteiten georganiseerd kunnen worden liggen de draaiboeken klaar. 

Normaal gesproken begint rond deze periode de wintercompetitie voor de Waddenrobkes in de Waddenhal. Maar binnen sporten is nog steeds niet toegestaan. Coördinator Wietse de Wit en de trainers hebben daarom vorige week de koppen bij elkaar gestoken en besloten om dan maar zo spoedig mogelijk op het Oostersportpark de buitentrainingen weer te hervatten. En afgelopen woensdag werden ze blij verrast. Niet alleen door het prachtige weer maar ook door de opkomst van zoveel enthousiaste en vrolijke kinderen.

Ze hadden er veel zin in, zo was duidelijk te zien. Veel kinderen ook die voor het eerst meededen en het best spannend vonden. Maar na het traditionele ‘kringgesprek’ was het ijs snel gebroken. Opvallend is ook de groei van het aantal 4-jarigen. Nog erg jong maar op deze speelse manier het voetbalspelletje leren na de dagelijkse sleur heeft een positief effect op de kinderen.

Maar liefst 24 kinderen werden verdeeld over de gedreven trainers die er ook zichtbaar weer zin in hadden. Dat geeft weer positieve energie bij iedereen.

Volgende week woensdagmiddag om 17.00 uur trainen ze weer met z’n allen. Kinderen (vanaf 4 jaar) die ook graag willen leren voetballen en mee willen doen kunnen zo instromen. Voor verdere info en/of aanmelding kan contact worden opgenomen met Wietse de Wit op 06-27832598. Gezien het enthousiasme bij de kinderen zal de trainersstaf ook weer opgeschaald gaan worden om zo bij alle groepen voldoende trainers te hebben.

|Doorsturen

BuienradarAgenda