Voetbal

St. Annaparochie - Zeerobben 0 – 4

Gretig Zeerobben wint ook laatste duel voorronde Bekertoernooi

Dat beide clubs al geplaatst waren voor het Bekertoernooi was niet aan de wedstrijd af te lezen. Sint Anna kwam fel uit de startblokken en liet Zeerobben geen moment in hun spel komen. De Biltkers  waren in deze fase zeker niet de minder, maar verdedigend stonden de Harlingers als een huis, met weer een sterk keepende Theo Nota.

Ook de laatste bekerwedstrijd in de voorronde werd door Zeerobben gewonnen. Tegen St. Anna werd het 0-4. (Foto: Bert Drent)

De eerste kansjes dienden zich aan voor Zeerobben, maar ook bij de tegenstander was de goalie vaak de baas. Een vrije trap van Kristian Feenstra zeilde net over de kruising en in de mêlée van spelers op de rand strafschopgebied werd nog te vaak te lang door gecombineerd. Een zelf “versierde” vrije trap van Patrick Amels op 20 meter van het doel leidde tot de 0 – 1, fraai krulde hij zelf de bal in de kruising. Hierna kreeg Zeerobben meer controle over de wedstrijd en combineerden ze met regelmaat door de vijandelijke verdediging. Bij counters van Sint Anna bleef de defensie op scherp.

Net begonnen na de thee verdubbelde Yander Zandbergen de score tot 0 – 2 . Een crosspass van Jordi Torenbeek kwam via verschillende schijven bij  Julian Zeinstra, die Yander de gelegenheid tot scoren bood. Hierna domineerden de gasten uit Harlingen en lieten bij vlagen zien welke kwaliteiten dit team herbergt. De kansen werden echter niet benut en ook Sint Anna deed nog van zich spreken, maar wederom stond het vizier van de schutters niet op scherp. Uit een strakke corner van Kristan torende Patrick Amels boven iedereen uit en knikte de 0 – 3 binnen. Dat het bij beide teams niet om des Keizers baard ging bleek wel uit de kaarten, die de referee moest trekken. Wegens niet voldoende afstand nemen kreeg Kristian zelfs de tweede gele kaart en moest dus vertrekken. Trainer  Postma ageerde terecht tegen deze beslissing, onduidelijke instructie van de leidsman, maar moest ook achter de hekken plaats nemen. Na verscheidene keren de doelman van Sint Anna op zijn pad te hebben gevonden wist dan toch in de laatste minuten David van der Pol ook zijn doelpuntje mee te pikken na goed voorbereidend werk van Higor da Silva. Zo eindigde dit duel in een iet wat geflatteerde 0 – 4.

Zeerobben lijkt klaar voor het grote werk. Aanstaande zaterdag 22 september wacht meteen al een kraker thuis tegen Drachtster Boys, dat vorig jaar net de promotie naar de hoofdklasse miste.

Scoreverloop: 0 – 1 Patrick Amels (25 min.); 0 – 2 Yander Zandbergen (48 min.); 0 – 3 Patrick Amels (71 min.);  0 – 4 David van der Pol (88 min.)

Zeerobben: Theo Nota; Lùtsen Smits (68 min. Higor da Silva); Pieter Westra; Jordi Torenbeek; Godert Attema; Yander Zandbergen  (80 min. Armando Zwart); Julian Zeinstra (73 min. Rocco Zwart); Albert Beuker; Kristian Feenstra; Patrick Amels; David van der Pol.

|Doorsturen

BuienradarAgenda