Sport

Gezellige Ouder-Kind Partij 2020 bij KV Eendracht

Het meer dan gehalveerde zomerkaatsseizoen 2020 (vanwege de coronacrisis) werd op zondag 13 september bij kaatsvereniging Eendracht traditiegetrouw afgesloten met de Ouder-Kindpartij. Hiervoor waren twee speelvelden met elk vier perken uitgezet, om het wedstrijdverloop met 24 parturen op de wedstrijdlijst vlot te laten verlopen.

Door Ubbo Posthuma

Winnaars Ouder-Kind Partij. (Foto: Ubbo Posthuma)

Na een korte uitleg over de afwijkende spelregels die bij deze partij gehanteerd worden, gingen de eerste zestien parturen onder leiding van de scheidsrechters Age Tichelaar en Tjibbina Postma van start. Voor alle verliezers in de eerste omloop was er vervolgens nog de herkansingsronde.

Het winnen of verliezen is echter ondergeschikt aan het plezier wat de jeugd en ouderen met elkaar beleefden tijdens deze wedstrijd, waarbij men zich ook nog kon vermaken in en op springkussen de Piraat, en Yvonne Stam en Jan Nieuwenburg kregen het in de kantine erg druk met de jeugdige kaatsers die snackbonnen kwamen verzilveren.

De tweede omloop winnaarsronde verliep met verrassende uitslagen bijzonder vlot, terwijl het in de herkansingsronde met vele spannende partijen (met o.a. standen van twee maal 5-5 en drie maal 5-4) langer duurde, ne het was moeilijk te voorspellen wie er zou winnen. Na wederom spannende partijen in de derde omloop van beide rondes brak dan eindelijk de zon door en genoten alle aanwezigen van het schitterende weer en mooie partijen. Gefluisterd werd dat Age Tichelaar Piet Paulusma had gebeld en gezegd: “Hoe liekt ’t seun, de hast zon voorspeld maar ’t is nog hartstikke koud.” In de halve finale winnaarsronde won partuur 8 met Jaimy Koel en Luuk Zwaagstra met 5-3 + 6-4 van partuur 16 met Kay Odolphi en Rick Alberda.

In de finale namen Jaimy en Luuk het in hun 5e partij op tegen partuur 20 met Quinn Hamstra en vader Barry Hamstra, welke in de halve finale een staand nummer hadden. Jaimy en Luuk veroverden het 1e eerst, maar Quinn en Barry pakten vervolgens op de stand 6-6 het eerst door een retourslag van Barry tot in het perk 1-1. Zo werd er beurtelings door beide parturen een eerst behaald tot de stand 3-3. Hierna konden Quinn en Barry, ondanks de vele aanmoedigdingen van familie en vele buurtbewoners uit de Nicolaas Bauerstraat, het niet meer bolwerken. In de volgende eersten werden er wel punten gescoord, maar op de stand 5-3 + 6-4 maakte Jaimy met een fraaie bovenslag een eind aan deze mooie finale.

In de halve finale herkansingsronde won partuur 9 met Milan Jager en Olga Laagland met 5-3 + 6-6 van partuur 3 met Niek Helvrich en Paulien Broekhuizen. In de finale namen Milan en Olga het in hun 5e partij op tegen partuur 21 met Sil Odolphi en Pieter Alberda, die in de halve finale een staand nummer hadden. Nadat Pieter en Sil het 1e eerst veroverden, kwamen Milan en Olga terug tot 1-1. Hierna werd het klasseverschil van partuur 21 duidelijk en liepen ze vlot uit naar een 4-1 voorsprong. Partuur 9 kwam nog even terug tot 4-2 waarbij het prima veldspel van Milan opviel. Op de stand 5-2 + 6-2 maakte Sil de partij resoluut uit, door zijn opslagbal die vervolgens werd uitgeslagen tot over de voorlijn terug te slaan.

Winnaarsronde

1) Jaimy Koel en Luuk Zwaagstra

2) Quinn Hamstra en Barry Hamstra

3) Kay Odolphi en Rick Alberda

Herkansingronde

1) Sil Odolphi en Pieter Alberda

2) Milan Jager en Olga Laagland

3) Niek Helvrich en Paulien Broekhuizen

Alvorens de prijzen door Douwe Broersma werden uitgereikt, kwam Yvonne Stam nog even langs met heerlijke bitterballen die gretig aftrek vonden. Vervolgens werden de clubscheidsrechters, kantinemedewerkers, fotograaf en andere vrijwilligers, die dit seizoen klaar stonden ten dienste van KV Eendracht en de kaatsers bedankt.

Dat gold ook voor de ouders en belangstellenden die spontaan als telegrafist of lijnrechter meehielpen. Het bestuur hoopt hen ook volgend jaar weer op het sfeervolle kaatscomplex van KV Eendracht te mogen begroeten.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda