Sport

Geslaagde eerste Super Sunday met tweemaal winst

De voorbereidingen waren al lange tijd aan de gang, maar afgelopen zondag was het dan eindelijk zover: de eerste Super Sunday van het seizoen, een goede afsluiting van het eerste deel van het veldseizoen.

Jente Bijlsma met een harde klap naar voren.

Allereerst mochten de dames van Harlingen aan de slag tegen Emmen. Dames 1 is statistisch gezien sterker dan Emmen, maar de meiden wilden de tegenstander niet onderschatten. Ze begonnen dan ook met volle druk, wat al snel resulteerde in mooie aanvallen. De dames hadden afgesproken vooral veel samen te spelen: geen duels. Dit lukte goed en al vanaf de opbouw achterin werd er goed gehockeyd. Mette van Bruggen en Sarah Rushforth kwamen goed in de bal en na mooi overspel was het Tineke Pars, die zich op het juiste moment goed positioneerde: 1-0 voor Harlingen. Kort daarna zette Tineke samen met Manon Schakenbos goede druk op de verdedigers van Emmen, waardoor Tineke de bal onderschepte en de keeper goed uitspeelde. Niet veel later was Tineke weer op het goede moment op de goede plaats: een hattrick. Geweldig! Niet alleen Tineke speelde goed, maar alle dames van Harlingen stonden op scherp. Zelfs tijdens de strafcorners, die bij Harlingen vaak niet zo goed gingen, werd er drie keer gescoord. Een mooie tip-in door Hannah-Veerle Touwslager, een harde klap in de lange hoek van Joyce Heida en de zogenaamde ‘harmonica’ via Edine Outhuijse op Hannamay Tjalsma. Emmen kreeg geen schijn van kans en werd continu tegengehouden door de sterke achterhoede onder leiding van Jente Bijlsma. De tweede helft zakte Harlingen toch wat in, maar de uiteindelijke einduitslag was 7-0 voor Harlingen. Tevreden kunnen de dames de winterstop ingaan en met een groot deel van het team beginnen aan het zaalseizoen. Pas op 10 maart wordt er weer op het veld gespeeld.

 

Direct na de wedstrijd van Dames 1 was het tijd voor de allereerste clinics voor de jeugd onder leiding van de Dames en Veteranen. Meer dan vijftig jeugdleden kwamen op de clinics af en leerden op leuke manieren over verdedigen, scoopen, de backhandslag en scoren. Het was geweldig om te zien hoe de jeugd in korte tijd al verbeteringen liet zien. Ook op de andere Super Sundays in maart en mei zullen de clinics worden aangeboden.

 

Na de clinics gingen de Veteranen los. Ze speelden tegen gelijkwaardige tegenstander Roden. Snel bleek dat Harlingen toch de sterkere partij was. Ze scoorden tweemaal, maar toch gaf Roden niet op. Ook zij maakten een mooi doelpunt. Echter kregen ze niet veel meer kansen, omdat de achterhoede goed werd neergezet. Harlingen scoorde nog twee keer, wat resulteerde in een eindresultaat met 4-1 winst. Na afloop werd er nog gebarbecued en was de leuke dag vol hockey weer afgelopen.

 

Uitslagen HMHC

Veteranen-Roden  4-1

Dames 1-Emmen   7-0

Meisjes A1-Sneek A2            6-0

Meisjes B1-Leeuwarden B2                  4-0

Meisjes B2-Steenwijk B1    1-4

Meisjes C1-Leeuwarden C2                  1-0

Meisjes C2              Winterstop

Meisjes C3-Graspiepers C2                  0-4

Meisjes D1-Leeuwarden D1                  1-4

Meisjes D2-Sneek D3            1-1

Jongens A1-Lemmer A1       1-2

Jongens B1-Leeuwarden B2                 0-4

Jongens D1-Groningen D1  0-19

|Doorsturen