Voetbal

Geslaagd walking football-toernooi in Leeuwarden

Na lange tijd hadden de spelers van het walking football vorige week donderdagavond weer een toernooi. Dit keer georganiseerd door sc Leovardia in Leeuwarden. Uiteraard deden de Harlinger Old Stars ook mee, deze keer met één team.

Vlnr Siem Rumping, Ubbo Posthuma, Jos Poos, Martien van der Haak, Jan Toering, Roel Goudberg, Wiep van der Meulen.

Om 19.15 uur werd het toernooi gestart met Middelsee tegen Harlingen. Middelsee nam al direct het initiatief, waardoor Harlingen al snel op 2-0 achterstand kwam. Uiteindelijk wist Wiep van der Meulen met een strak schot de achterstand te verkleinen naar 1-2, maar de tijd bleek te kort om in ieder geval nog gelijk te spelen.

De tweede wedstrijd voor Harlingen was tegen Cambuur. Deze mannen blinken uit in techniek, maar Harlingen liet zich daar niet door afschrikken. Het was Jan Toering die met een vlammend schot de 1-0 aantekende. Cambuur revancheerde zich door gelijk te scoren. Toch wist Wiep zijn naam als goalgetter waar te maken en hij leverde de 2-1 af. Maar toch wist Cambuur de overwinning naar zich toe te trekken door tweemaal te scoren ondanks de solide achterhoede met Jos Poos en Siem Rumping (eindstand 2-3).

De volgende wedstrijd was tegen Leovardia, ook een beduchte tegenstander. Na drie minuten scoorden de Leeuwarders 1-0. Jos Poos maakte de stand weer gelijk uit een mooie pass van Martien van der Haak. Toch een klein onoplettendheidje in de achterhoede, waardoor Leovardia met de volle winst kon eindigen (2-1).

De laatste wedstrijd was tegen Sneek, een taaie ploeg met als captain oud-Harlinger Piet Meijer. De tactiek van de ouwe seunen werd na een korte ruggenspraak aangepast. Ubbo Posthuma ging nu op rechts spelen, Jan Toering en Martien van der Haak op het middenveld en Roel Goudberg op links.

De scheids floot volgens de regels, maar in de ogen van de Harlingers soms wel wat pietluttig. Er werd vaak afgefloten wegens te snel lopen, ook al had men de bal niet. Ubbo was met zijn snelheid dan ook verschillende keren het haasje. Hier zal trainer Kerst Heida op de trainingen de nodige aandacht aan moeten schenken. Een mooi één tweetje tussen Siem Rumping en Jan Toering zorgde ervoor dat Jan de 1-0 kon maken. ‘Dat kan ik ook’, moet Martien van der Haak gedacht hebben en hij scoorde de 2-0. In de laatste minuut wist Sneek de eer nog te redden; 2-1.

Na het douchen was er nog een gezellige samenkomst met alle deelnemers, waarbij men van een koud buffet en livemuziek kon genieten. Een prima georganiseerd toernooi. Het eerstvolgende toernooi zal plaatsvinden in Harlingen op vrijdag 24 juni op het sportpark aan de Vierkantsdijk.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda