Geslaagd hockeyweekend bij HMHC

Het weer werkte de afgelopen dagen uitstekend mee en zorgde zo mede voor een geslaagd weekend bij HMHC. Het eerste volledige hockeyweekend sinds maanden, van vrijdag tot en met zondag was het bijzonder druk en gezellig. Toeschouwers, ouders, spelers en speelsters, iedereen wist de weg te vinden naar de hockeyvelden aan de Westerzeedijk.

En het mag gezegd, vrijwel iedereen hield zich prima aan de afspraken van het RIVM en de KNHB die HMHC volgt in het kader van corona/covid-19. Afstand houden rond het veld en na de wedstrijd is soms nog wel wat onwennig, laten we elkaar daar goed aan blijven herinneren.

Vrijdagavond begon het weekend met de wedstrijd van Dames 1 tegen Dash. Zaterdag was uiteraard de dag van de jeugd van HMHC. En zondag was het Super Sunday: zowel Dames 1, Heren 1 als de Veteranen speelden thuis. Het werd een gezellig drukke en zonnig zondag.

Dames 1 zet goede start in competitie voort

De dames hadden vrijdag al een wedstrijd in de benen. De Silver Cup tegen Dash was een wedstrijd met vele verbeterpunten voor de dames en daarom gingen de dames er afgelopen zondag met veel goede moed (en zware benen) tegenaan tegen HVA (Assen) op eigen veld tijdens de eerste Super Sunday. Nadat de mini’s van de week, Benthe Jorritsma en Emmalillie Derezic de eerste goal scoorden, zetten de dames deze trend goed voort.

Na het fluitsignaal werd duidelijk dat de dames van Harlingen scherp waren en duidelijk de overhand hadden. In het eerste kwart werden mooie kansen gecreëerd. Het was ook Harlingen die een mooie strafcorner benutte via een mooie tip-in van centrumverdediger Jente Bijlsma.

De dames konden elkaar goed vinden in het veld, wat het erg lastig maakte voor de tegenstander. Dit leidde tot vele kansen, die ook vaak benut werden. Niet alleen de spitsen konden deze wedstrijd een doelpunt meepakken, maar de doelpunten waren echte teamprestaties. The girl of the game was Melanie Nota, ze maakte vele meters en liep het hele veld over, een mooie eerste ervaring op de midmid positie. Ook heeft ze vele malen de bal opgevangen als HVA een actie wou maken.

Achterin werd alles ijzersterk neergezet en iedereen werd goed gecoacht. De coaches hadden weinig woorden nodig deze wedstrijd, want alles werd door de dames zelf opgepakt. Dit leverde rust op en wanneer Harlingen de kans had om aan te vallen, grepen ze die kans. Harlingen vocht als team wat resulteerde in een enorm mooie wedstrijd met vele enthousiaste toeschouwers. De uiteindelijke eindstand was 6-0 en daar waren de meiden meer dan tevreden over. Met een applaus voor zichzelf, het publiek en de tegenstanders werd deze mooie wedstrijddag afgesloten en alle meiden gingen met een tevreden gevoel het veld af.

Op naar aankomende week, waar de spannende derby tegen Leeuwarden op eigen veld gespeeld zal worden om 13.15 uur.

Harlingen Heren 1 ontevreden na gelijkspel tegen Hardenberg

Afgelopen zondag betraden de heren het veld als afsluiter van de Super Sunday. De Harlingers begonnen sterk aan de wedstrijd. Er werden veel kansen gecreëerd, terwijl achterin niks werd weggegeven. Al snel viel de openingstreffer voor de heren van Harlingen. Aanvoerder Onno Jan Onnes pushte de tweede strafcorner van de wedstrijd terug op aangever Andries Nieuwland, die met een tip-in doel trof en zo het sterke spel van de Harlingers beloonde. Nadat coach Alex Nieuwland zijn team nog een keer op scherp zette, zetten de heren in het tweede kwart een nog beter spel neer. De aanwinst, Remmert van Koppen, kwam niet aan keepen toe, terwijl de keeper uit Hardenberg nu op de proef werd gesteld. Deze wist ondanks veel kansen de stand op 1-0 te houden.

Na de rust werd er minder sterk aan het derde kwart begonnen. Door verdedigende chaos werd gemakkelijk onder de hoge druk van Harlingen uitgespeeld en stond Remmert nu ineens in de schijnwerpers. Lang wist hij zijn team op de been te houden, terwijl de heren zich probeerden te herpakken. Het spel van de eerste helft werd niet teruggevonden, maar richting het vierde kwart waren er weer kansen voor beide teams. Hardenberg wist beter gebruik te maken van zijn kansen en scoorde de 1-1. Hierna vochten beide teams voor de winst zonder resultaat.

Na een wedstrijd met fases waarin de heren zowel op hun kunnen als op hun tekortkomingen zijn gewezen, maken zij zich op voor de volgende uitdaging. Op vrijdag wordt een wedstrijd voor de Silver Cup gespeeld tegen HVA uit Assen om 20.30 uur aan de Westerzeedijk. Zondag reizen de heren zelf af naar Assen.

Veteranen weten zichzelf niet te belonen

Afgelopen zondag was de tweede wedstrijd van het seizoen voor de veteranen van HMHC. Deze keer thuis tegen de Hockey Vereniging Assen. Mooi hockeyweer tijdens deze ‘Super Sunday’, met volop publiek. Vanuit de vorige wedstrijd tegen Sneek was de les meegenomen om het middenveld sneller te laten omschakelen van verdediging naar de aanval. Goed te zien dat deze afspraak werd opgevolgd hetgeen technisch hockey opleverde.

In het eerste kwart kwam H.V.A. echter op voorsprong door een slepende aanval die werd afgerond, 0-1. De tegenstander hield de druk er nu ook op. Harlingen probeerde meerdere tactieken en kwam in alle kwarten goed voor de goal van de tegenstander. Op een gegeven moment werd het dan echt werkhockey, waarbij men elkaar scherp coachte. Helaas leidde dit niet tot de verdiende gelijkmaker. Had de tegenstander dan veldoverwicht? Zeker, maar dit kon men ook niet omzetten in uitgespeelde doelpunten. Wel werd er door H.V.A in het derde en vierde kwart gescoord vanuit twee strafcorners, 0-3 en dus een pittige nabespreking bij de veteranen. Eentje waar waarschijnlijk ook de avond van tevoren bij Heerlijk Harlingen werd aangehaald. Uiteindelijk waren de veteranen weer eensgezind en maken ze zich, gebrand op een goed resultaat, op voor de volgende wedstrijd tegen Quick Stick.