Sport

Geslaagd 100-jarig jubileum V&K Stenen Man

Afgelopen zaterdag is het 100-jarig bestaan van V&K-Stenen Man feestelijk gevierd in de Waddenhal. Wethouder Harry Boon was uitgenodigd om het festijn te openen.

In zijn openingswoord gaf hij aan dat V&K Stenen Man al lange tijd een belangrijke rol heeft op het gebied van sport in Harlingen. De inzet van veel mensen heeft ervoor gezorgd dat de club door alle goede maar ook mindere tijden heen nog steeds overeind is en zeker nog vele jaren door moet blijven bestaan. Na de opening was er voor iedereen die aanwezig was een lekker stukje gebak met print ‘100 jaar V&K Stenen Man’ gemaakt door bakkerij Offenga uit Sexbierum. Vervolgens kon er naar hartenlust gesport worden. Hiervoor was een groot aantal toestellen opgesteld. De tumblingbaan en de stormbaan geleverd door In4more zorgden voor de nodige actie en spannende sprongen. Stijn Kooijman van jongerenwerk Harlingen was aanwezig vanuit het JOGG. Hij vermaakte de aanwezige jeugd met allerlei leuke spellen en trakteerde het publiek en de sporters op vers fruit en fruitwater. Clown Baukje was er om leuke ballonfiguren te maken voor alle kinderen.
In de hal stond een uitgebreide tentoonstelling met foto’s, krantenknipsels en turnkleding van vroeger tot heden. Er werden allerlei herinneringen opgehaald en er werd gesproken over de club van nu. Dit alles maakte dat het jubileum goed en gezellig gevierd is.

Na de zomer is V&K Stenen Man gestart met een groep nieuwe trainers die vol enthousiasme en vol vuur elke week alle sporters lesgeven in gym, turnen, freerunning, jongensgym en jazz. Bovendien is er elke maandagavond nog recreatievolleybal. Genoeg sport om als club nog een flink aantal jaren mee te gaan. 

Onder het motto ‘Op naar de volgende 100 jaar’ nodigt de club iedereen die wil sporten uit om eens een kijkje te komen nemen bij V&K Stenen. In de wandelgangen wordt de club wel eens ‘de oude dame’ genoemd, maar de club is elke dag van de week nog steeds vol in beweging. Meer info op www.venk-stenenman.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda