Geen punten voor fc Harlingen 1

Fc Harlingen 1 stond zondag in haar eerste thuiswedstrijd in de reguliere competitie na negentig minuten met lege handen. Niet alleen werd er verloren, maar ook stonden onze mannen ruim een uur als tiental op het veld. Bakkeveen bleek uiteindelijk effectiever waardoor een 0-3 eindstand op het scorebord kwam.

De dag begon mooi, want na een meet & greet met de allerkleinsten van de JO8 en de line-up met de kinderen begon fc Harlingen 1 goed aan de wedstrijd. Een wedstrijd die begon met: Pieter Wesseloo op doel en Youri Bouma, Stefan Adema, Sven Dijkstra, Ivo Wilkeshuis, Jens van Sluis, Mateusz IJpe, Arjan Outhuyse, Max Nijenhuis, Remko Zandberg en Marco Zeilmaker in het veld. Op de bank zaten: Egbert-Jan Panbakker, Patrick v.d. Waard, Jarno Attema, Jeep Outhuyse en Tetze Helvrich.

Al na vijf minuten werd Remko Zandberg goed aangespeeld en haalde verwoestend uit. Echter bleek doelman Matthijs Roozen van Bakkeveen een sta-in-de-weg, want hij redde op schitterende wijze. Vijf minuten later gaf Ivo Wilkeshuis een bal op maat richting Max Nijenhuis. Hij wist de bal voor het doel te krijgen. Daar stond Marco Zeilmaker die maar net het doel miste. Drie minuten opnieuw een prima aanval van fc Harlingen, maar deze keer wordt er gefloten voor buitenspel. Na een kwartier kregen de gasten uit Bakkeveen de eerste kans, maar deze inzet belandde naast het doel. Fc Harlingen had tot dan toe niets te vrezen, want het was de betere ploeg met de betere kansen.

Het keerpunt van de wedstrijd zat in de vierentwintigste minuut. Doelman Pieter Wesseloo kwam onnodig en onbesuisd zijn doel uit en torpedeerde hierbij zijn tegenstander. De scheidsrechter kon vervolgens niet anders dan de rode kaart tonen. Egbert-Jan Panbakker nam de plek onder de lat in en Max Nijenhuis werd van het veld gehaald.

Beide ploegen kregen een aantal hoekschoppen, maar deze leverden geen gevaar op. Voor rust kreeg fc Harlingen via Remko Zandberg nog een goede kans, maar andermaal bracht doelman Roozen redding voor Bakkeveen.

Bij de aftrap van de tweede helft kwam Jeep Outhuyse in het veld voor Ivo Wilkeshuis. Opnieuw begon fc Harlingen goed, want een schot van Remko Zandberg kon door de goed keepende doelman van Bakkeveen nog net tot hoekschop worden gedegradeerd. Twee minuten later leek Stefan Adema de thuisploeg op voorsprong te koppen. Waar een aantal mensen al begonnen te juichen, gaf de scheidsrechter aan dat de bal niet over de lijn was. Tien minuten na rust was er balverlies bij fc Harlingen en hier wist Bakkeveen optimaal van te profiteren en stond het 0-1.

Fc Harlingen voerde een dubbele wissel door. Arjan Outhuyse en Marco Zeilmaker werden vervangen door Patrick v.d. Waard en Jarno Attema. In de zestigste minuut vergrootten de gasten hun voorsprong: 0-2. Twintig minuten voor tijd viel Jeep Outhuyse uit met een hamstringblessure en werd vervangen door Tetze Helvrich.

Dat fc Harlingen al enige tijd met een man minder speelde, was te merken. Bakkeveen kwam er wat vaker uit. Doelman Egbert-Jan Panbakker pareerde een schot van de gasten. Een kwartier voor tijd was er een hoekschop voor de gasten, maar nu was het Tetze Helvrich die wat keeper skills liet zien en de bal van de doellijn kopte. Aan de andere kant werd Remko Zandberg er weer op uit gestuurd, maar werd vakkundig afgestopt door de vijandelijke defensie. Zo'n tien minuten voor het laatste fluitsignaal bracht Tetze Helvrich andermaal redding op de doellijn. In de slotfase liep Bakkeveen uit naar 0-3 en was de wedstrijd gespeeld.

Ondanks dat fc Harlingen goed voetbal liet zien, leverde het geen resultaat op. Volgende week krijgt het vlaggenschip weer een nieuwe kans. Dan wacht in Leeuwarden het duel tegen MKV.