Sport

Finnepartij in Kimswerd: een kaatswedstrijd op historische grond

KV ‘de Helfrichs’ houdt zondag 17 juni voor de tweede keer de Finnepartij. Vier jaar geleden was deze kaatspartij een groot succes. Bewust is er destijds voor gekozen dit niet jaarlijks te organiseren, maar eenmaal in de vier jaar. Op deze manier blijft het unieke karakter van de wedstrijd bewaard.

KV ‘de Helfrichs’ is opgericht in 1897 en bestaat nu dus 121 jaar. Tot aan begin jaren 80 is er altijd gekaatst op de Finne, gelegen aan de Streek in Kimswerd. Kaatsers en kaatssters kleedden zich om in de boerderij om vervolgens op de Finne de strijd aan te gaan. Vaak stonden er bij de kaatswedstrijd tijdens de Kimswerder Merke rijen dik publiek. Vooral in de tijd van Hotze Schuil trokken veel Harlingers naar Kimswerd.

 

Nadat de kaatsvereniging is verhuisd naar haar huidige locatie is in de jaren 90 een huis gebouwd op de Finne. Dit maakt het kaatsen met een kleine bal niet meer mogelijk, maar met een zachte bal kan het nog wel.

 
Iedereen kan zich opgeven voor deze wedstrijd. Er wordt gekaatst in een A- en B-klasse bij de heren en er is een damesklasse. Daarnaast zal er ook voor de jeugd tot en met 13 jaar een wedstrijd georganiseerd worden. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur en alle wedstrijden worden gespeeld met de zachte bal. 

 

De gehele dag is er voor de jeugd een springkussen en een grote trampoline. In de loop van de dag begeleidt Jan Nota dit festijn muzikaal op zijn gitaar. Daarnaast is ’s middags in de tent een kaartwedstrijd voor de liefhebbers. 

Wil je deelnemen, stuur dan een mail naar dehelfrichs@kimswerd.com en vermeld hierbij de categorie waarin je graag wilt deelnemen.

|Doorsturen