Sport

Feestelijkheden kaatsvereniging Eendracht

HARLINGEN – Er is de laatste weken veel werk verzet door het actieve bestuur van kaatsvereniging Eendracht. Dit heeft alles te maken met de jaarlijkse Hotze Schuilpartij – Herenhoofdklasse vrije formatie - die op zondag 1 juli zal plaatsvinden. De meer dan 100-jarige tribune werd weer geplaatst, een werkje dat alleen geschikt is voor de echte krachtpatsers.

De mannen die het kaatsterrein in volle glorie brengen vlnr. Douwe Broersma, Jouke Reitsma, Henk Bleeker, Jan Nieuwenburg en Age Tichelaar. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Door Ubbo Posthuma

 

Traditioneel vindt op woensdagavond 27 juni om 20.00 uur de herdenking plaats bij het standbeeld van de legendarische kaatser Hotze Schuil op het Zuiderplein. Erelid Albert Dijkstra zal de kranslegging verzorgen. Nadien zal er in ’t Skuulhoekje op bescheiden wijze afscheid worden genomen van Jan Nieuwenburg, voorzitter van kaatsvereniging Eendracht. Op vrijdagavond 29 juni vanaf 19.30 uur is er weer een grote bingo in kantine ’t Skuulhoekje met onder andere hoofdprijzen van twee keer 100 euro. Het grootste dartevenement van Harlingen, ‘Select Darts Toernooi’, vindt plaats op zaterdag 30 juni vanaf 12.00 uur in de feesttent op het kaatsveld. Naast de eeuwige roem zijn er geldprijzen te winnen van 300 euro. Opgave bij Jouke Reitsma, tel. 06-36083122.

 

Op zondag 1 juli vindt de apotheose van deze week plaats, de hoofdklasse Hotze Schuilpartij, aanvang 12.00 uur. Prijzen bestaan uit Harlinger Aardewerk, mede mogelijk gemaakt door de Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek van de familie Oswald. De kransen zijn aangeboden door Johan Halbertsma die ooit als Harlinger kaatser grote triomfen kende. De scheidsrechter  is M.O.W. Grond. De wisselprijs 2017 werd gewonnen door Bauke Triemstra.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door OKT uit Tzum. In de pauze is er een optreden van slagwerkgroep Cadence Harlingen. Omstreeks 16.30 uur zal André Kooistra optreden in de feesttent. De entree bedraagt 6 euro inclusief lijst, zitplaats in de tribune of om het veld.

 

Gehoopt wordt dat, voorafgaand aan de feestelijkheden, weerman Piet Paulusma acte de préséance zal geven en voor mooi weer gaat zorgen. De mannen van kaatsvereniging Eendracht zijn er klaar voor en heten iedereen hartelijk welkom op het kaatsveld Eendracht, Noordoostersingel te Harlingen.

 

|Doorsturen