Sport

Feestelijke Ouder/Kindpartij kv Eendracht

Het kaatsseizoen 2018 werd afgelopen zondag traditiegetrouw afgesloten met de Ouder/Kindpartij op het Eendrachtkaatsterrein. Een vrij straffe wind stelde vanaf het begin van de wedstrijd zowel jong als oud bij de opslag al gelijk op de proef. Scheidsrechter Age Tichelaar deed zijn legendarische kaatspet af aangezien deze al drie keer van zijn hoofd af waaide.

Prijswinnaars Ouder/Kindpartij en Jeugdcompetitie. (Foto: HC - Ubbo Posthuma)

Na een korte uitleg over de afwijkende spelregels die bij deze partij gehanteerd worden, gingen de eerste acht van de in totaal veertien deelnemende parturen van start. De parturen 1 en 2 op de wedstrijdlijst maakten er direct al een super spannende partij van die pas op de stand 5-5 en 6-6 werd beslist. Het scoreverloop tijdens de eerste omloop met vier partijen, op een stand 5-4 met drie maal 6-6 en één keer 6-4 beslist werden, gaf duidelijk aan dat het krachtsverschil tijdens deze ouder/kindpartij gering was.

 

Leuk tussenspel van de kinderen afgewisseld met krachtige uitslagen uit het achterperk en dito retourslagen van de ouders vanuit het veld, maakten deze wedstrijd tot een genoeglijk schouwspel. Zo keerde in het tussenspel Damian Duursma al zwevend als een volleerd keeper de bal met stuit in het tussenspel op een grandioze manier. Na de eerste omloop volgden nog vele spannende partijen in zowel de winnaars- als verliezersronde.

 

Grietje de Jong-Steigenga was duidelijk op revanche uit. Vorig jaar blesseerde zij zich ernstig net voor de finale en kon helaas niet verder spelen. Ondanks de morele steun van haar man Ido bracht ze het deze keer niet verder dan de tweede prijs in de verliezersronde. “Maar volgend jaar probeer ik ’t weer”, liet Grietje vol strijdlust weten.

 

Wedstrijdleider Jan Nieuwenburg bedankte, voordat hij overging tot het uitreiken van de prijzen, de clubscheidsrechters, kantinemedewerkers en andere vrijwilligers, die het gehele seizoen klaarstonden ten dienste van de kaatsers. Alle kinderen die niet in de prijzen vielen, ontvingen een mooie herinneringsmedaille. Fraaie eretekens voor de kinderen en heerlijke vlaaien voor de ouders werden daarna aan de volgende prijswinnaars uitgereikt.

 

Winnaarsronde

1)  Justin de Jong en Evan van Sertima

2) Davey de Haan en Stefan Quisenaerts

3) Damian Duursma en Patrick Sjollema

4) Jordy de Haan en Wilco van Andel.

 

Verliezersronde

1) Justin Mulder en Eddie Sjollema

2) Thom Posthumus en Grietje de Jong-Steigenga

 

Na deze plechtigheid vond de prijsuitreiking van de  jeugdcompetitie plaats. Onder leiding van Wim de Haan werd er gedurende de zomerperiode wekelijks gekaatst, wat de volgende klassementswinnaars opleverde: Jongens: eerste prijs Jaimy Koel; tweede prijs Mike Vlieger en derde prijs Davy de Haan. En Meisjes: eerste prijs Jutta Wolbers. Alle overige deelnemers ontvingen een herinneringsmedaille. Wim de Haan ontving onder dankzegging een waardebon.

Op deze slotdag met een altijd erg gezellige kaatswedstrijd voor jong en oud en dubbele prijsuitreiking sloot kv Eendracht op feestelijke wijze een zeer geslaagd seizoen af.

|Doorsturen

BuienradarAgenda