Sport

Federatie Barradeelpartij met Harlinger successen

Vorige week vrijdagmiddag vonden bij KV Eendracht de harde bal-kaatswedstrijden van federatie Barradeel plaats (alle jeugdcategorieën). Er waren in totaal 11 perken uitgezet verdeeld over twee velden.

Door Ubbo Posthuma 

Prijswinnaars Federatie Barradeelpartij (Foto: Ubbo Posthuma)

In veld 1 kaatsten de categorieën Welpen en Pupillen en in veld 2 werden de wedstrijden voor de categorieën Schooljeugd en Jongens gespeeld. De federatiewedstrijden begonnen om 16.30 uur en moesten voor de invallende duisternis uitgespeeld zijn. Het werd een race tegen de klok, maar door de inzet van voldoende scheidsrechters, lijnrechters en telegrafisten, slaagde men daar ruimschoots in. In totaal hebben er 54 jeugdkaatsers aan deze laatste federatiewedstrijden van het seizoen 2020 deelgenomen.

Onder hen bevonden zich acht kaatsers uit Harlingen, waarvan er zeven tot de prijswinnaars behoorden in de verschillende categorieën. Twee Harlingers kregen een krans. Het was voor Damian Duursma zijn allereerste deelname aan een federatiewedstrijd, wat met een eerste prijs en een mooie krans in de categorie Welpen werd bekroond.

De vele bezoekers waren na afloop vol lof over de prima organisatie van deze wedstrijden. Na enkele dankwoorden aan alle vrijwilligers die er met behulpzame ouders een zeer geslaagde federatie kaatshappening van hebben gemaakt, werden de prijzen met een toepasselijk woordje door Douwe Broersma uitgereikt.

We vermelden hierbij alleen de resultaten van de prijswinnende Harlinger kaatsers.

Welpen, eerste prijs Damian Duursma

Pupillen, tweede prijs Mike Vlieger

Schooljeugd tweede prijs Davy de Haan

Eerste prijs herkansing Xander de Bruin

Jongens, eerste prijs Dylan Koel

Tweede prijs: Jaimy Koel

Eerst prijs herkansing Ype van der Veen

|Doorsturen

BuienradarAgenda