Fc Harlingen wint opnieuw

Na de zwaarbevochten zege van vorige week wist het vlaggenschip van fc Harlingen zondag tegen Terschelling opnieuw de punten in eigen huis te houden. Na een matige eerste en een sterke tweede helft stond een 3-2 eindstand op het bord.

Sven Dijkstra juicht na het maken van de gelijkmaker. (Foto: Dorus Breidenbach)

Fc Harlingen startte in de basis met Egbert Jan Panbakker, Frank Claasz Coockson, Siefko Jager, Sven Dijkstra, Bas Helfferich, Patrick v/d Waard, Yasin Faggouss, Martin van Andel, Aziz Yousef, Arjan Outhuyse en Remko Zandberg.

De thuisploeg begon niet scherp aan het duel. Passes waren onnauwkeurig en dit leidde vaak tot balverlies. Mede hierdoor kwamen de eilanders na een kwartier na een prima aanval op 0-1 en liep Harlingen weer achter de feiten aan. Af en toe kwam Harlingen wel gevaarlijk dicht bij het doel. Zo kwam een hoekschop voor de voeten van Patrick v.d. Waard, die hard uithaalde, maar zijn inzet werd op de doellijn gered door een verdediger van Terschelling. Na een half uur moest de eilander doelman gestrekt naar de hoek, nadat Remko Zandberg een vrije trap om de muur heen krulde. Terschelling had het vizier ook niet op scherp staan en omdat Harlingen vlak voor rust de paal raakte bleef het na 45 minuten 0-1.

Na de pauze was de eerste goede kans voor de gasten, maar de bal knalde tegen de lat en Harlingen kwam met de schrik vrij. De thuisploeg ging wel beter voetballen en zette meer druk en het duurde even, maar na een uur spelen kwam de bal bij Sven Dijkstra die de verdiende gelijkmaker tegen de touwen werkte. Harlingen voerde een dubbele wissel door en Yorick Ypma en Niels Vlottes kwamen er in voor Yasin Faggouss en Siefko Jager. In de 68e minuut mocht Harlingen een hoekschop nemen. Deze kwam voor het doel, maar de scheidsrechter zag een overtreding van Terschelling en gaf Harlingen een strafschop. Remko Zandberg ging achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen. Harlingen op een verdiende 2-1 voorsprong.

Nick v.d. Kooi kwam er een kwartier voor tijd nog in voor Arjan Outhuyse. Harlingen bleef voetballen en met nog tien minuten op de klok kreeg men opnieuw een vrije trap. Deze belandde op de lat, maar Aziz Yousef stond op de juiste plaats om de afvallende bal in het doel te schieten en toen was de wedstrijd gespeeld. Het leek nog even spannend te worden toen Terschelling in de slotfase na een domme overtreding een strafschop kreeg. Keeper Egbert Jan Panbakker stond goed opgesteld en voorkwam de aansluitingstreffer. Niels Vlottes probeerde het nog van afstand, maar zijn schot ging net naast. Dat de gasten in blessuretijd nog de 3-2 maakten, was alleen nog interessant voor de statistieken. Een prima overwinning dus. Nu volgt een uitwedstrijd. Tegenstander is dan de vv Irnsum.