Fc Harlingen wint ook van Nieuweschoot

Fc Harlingen speelde in het verleden al eens goede wedstrijden zonder dat dit punten opleverde, maar afgelopen zondag was juist het tegenovergestelde: na een niet al te beste wedstrijd in Heerenveen namen de Harlingers de volle buit mee naar de havenstad.

Fc Harlingen startte in de basis met Jesse Jaasma onder de lat; Youri Bouma, Martijn Homminga, Marco de Boer en Ivo Wilkeshuis vormden de defensie; Remko Zandberg, Mateusz IJpe en Reinier v.d. Stap in het midden en voorin Kevin Hoekstra, Sander Zeilmaker en Kevin Hoekstra.

Onder een grijze hemel in een sfeerloze setting gaf de scheidsrechter iets na twee uur het startsein voor de wedstrijd. De gasten begonnen nog goed aan de wedstrijd, want al na zes minuten liep Reinier v.d. Stap na een korte solo de zestien in en schoof de 0-1 tegen de touwen en zette fc Harlingen al vroeg op voorsprong. Een voorsprong die na 10 minuten vanaf elf meter vergroot had kunnen worden, maar de doelman van Nieuweschoot stopte de bal voor de lijn.

Vijf minuten later mocht fc Harlingen een vrije trap nemen vanaf een mooie afstand, maar deze leverde weinig moeite op voor de doelman. Halverwege de eerste helft kreeg de thuisploeg een grote kans, maar het schot miste doel. Na een half uur moest Nieuweschoot met tien man verder toen de captain het nodig vond om tijdens een dood spelmoment Ivo Wilkeshuis voor de ogen van de scheidsrechter een klap in het gezicht te geven. Gedrag dat niet bij een aanvoerder past en dat dan ook nog op een sportpark waar de zin: ‘wij houden ons aan de regels’ prijkt op een bord bij de ingang. Verder viel er weinig te beleven voor de rust, behalve dan misschien dat de scheidsrechter al een aardige administratieve klus had te klaren vanwege de vele kaarten die hij gaf.

Na de rust hadden Allard Hoekstra en Marco de Boer plaats gemaakt voor Frank Claasz Coockson en Imro Schouwenaar. Al vrij snel was er een hoekschop voor fc Harlingen. Kevin Hoekstra slingerde de bal voor het doel en het was Sander Zeilmaker die bij de tweede paal binnenkopte: 0-2. Snel hierna maakte Nieuweschoot de 1-2, maar verder kwamen ze niet. Het ging steeds harder regenen en het spel werd er van beide kanten niet beter op. Na ruim een uur spelen was het Kevin Hoekstra die de doelman te ver voor zijn doel zag staan en de bal vakkundig over hem heen lepelde het doel in en zo de gasten op 1-3 zette. Sander Zeilmaker en Remko Zandberg werden naar de kant gehaald en Lachen Faggouss en Aaron Bouwhuis kwamen er in.

Een kwartier voor tijd was er opnieuw een grote kans voor fc Harlingen, maar deze werd door een verdediger van de lijn gehaald. Nieuweschoot was niet bij machte om nog een kans te creëren en het was aan hun doelman te danken dat de uitslag niet groter uitviel. Wel eindigde de thuisploeg de wedstrijd met negen man, nadat een speler het in de slotfase presteerde om binnen welgeteld 20 seconden twee gele kaarten pakken. Nog meer administratie voor de leidsman. Het eindsignaal kwam voor iedereen als een verlossing.

Komend weekend speelt fc Harlingen voor de tweede keer dit seizoen een thuiswedstrijd tegen sc Terschelling. Aanvang van dat duel is 11.45 uur. Na de wedstrijd zal Dicky Power de middag gezellig afsluiten en zal het Rad van Fortuin zijn eerste ronden weer gaan draaien en zijn er leuke prijzen te winnen!