Voetbal

Fc Harlingen Vrouwen 1 verliest spannende bekerderby

Zaterdagmiddag namen de dames van fc Harlingen het op tegen stadsgenoot zmvv Zeerobben in de beker. Bij de senioren in de B categorie wordt dat in een wedstrijd gespeeld in plaats van in een poule zoals bij A categorie. En dus was het erop of eronder voor beide teams. Foto’s van deze wedstrijd zie je hier : https://flic.kr/s/aHsmQBKSgp  en zijn gemaakt door Peter IJdema.

Om 14.30 uur was de aftrap en stonden deze elf in de basis: Goal: Arwen. Achterin van rechts naar links: Iris, Gwen, Sjoukje en Nicky. Midden van rechts naar links: Julia, Lizzy en Nikki. Voorin van rechts naar links: Romy, Deveny en Maria. Wissels deze middag waren: Seryna, Inez, Sabine en Ashley.

De dames waren aan elkaar gewaagd en over en weer waren er enkele goede kansen maar zowel Arwen als de keepster van de tegenstander stond goed te keepen. Ashley kwam na 25 minuten in het veld voor Maria, fc Harlingen ging meer druk zetten naar voren en dat resulteerde in de verdiende 1-0 voorsprong. Daarna kwam fc Harlingen nog een paar keer gevaarlijk door maar helaas, de bal ging naast of werden door de tegenstander gestopt. Vlak voor rust maakte Zeerobben dan toch de 1-1.

Na een peptalk van de trainers Peter en Roy en nog een aantal wissels bij fc Harlingen gingen de mouwen weer omhoog bij de dames van fc Harlingen, ze bleven leuk voetballen en hard werken als team. Na goed doorzetten van Inez maakte zij  beheerst de 2-1. Na een diepe bal vanuit de verdediging van de tegenstander, die niet goed werd ingeschat, werd de 2-2 gemaakt. De wedstrijd kon beide kanten op en qua spel waren de dames van fc Harlingen sterker. Tóch lukte het niet om de winst naar zich toe te trekken en maakte Zeerobben de 2-3 waardoor zij door gaan in de beker.

De dames en de leiding van fc Harlingen kunnen terugkijken op een goede wedstrijd en met deze positiviteit kunnen ze de competitie ingaan. Het is een jong team waar nog heel veel uit te halen valt. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Friese Boys om 14.30 uur op het programma. Een geheel nieuwe tegenstander voor de dames van fc Harlingen. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda