Fc Harlingen vrouwen 1 verliest 2 punten in de laatste fase van de wedstrijd

Het veld was een zandbak met grassprieten. De Vrouwen konden geen hoogstandjes verwachten voor de technische spelers vandaag. De volgende speelsters kwamen het veld op: Deveny, Carmen, Sascha, Sjoukje, Nicky, Jessica, Saskia, Ingrid, Julia en Ilse. De bank werd gevormd door Tracey, Audrey en Ashley.

In de begin van de wedstrijd werd echt al duidelijk dat hier iets te halen viel. En het zag er nog kleurrijker uit toen in de 5e minuut Demi de bal aangespeeld kreeg. Vanaf 24 meter haalde ze uit en verraste vriend en vijand met een heerlijk afstandsschot! Patsboem 0 - 1. Aan de Harlinger kant werd veel gedreigd met aanvallen via de vleugels. Julia en Jessica werden meerdere malen de diepte in gestuurd. Het ontbrak aan de afronding. Ilse werd vaak ingespeeld en met een pass terug konden ze weer vooruit voetballen. Scharnegoutum zat er vaak naast maar echt profiteren deden de Harlinger Vrouwen nog niet. Nicky en Carmen stonden kort op de tegenstander soms mag dit nog iets fysieker om zo sneller in balbezit te komen. Saskia en Ingrid verdeelde de passen vanuit het middenveld en Sjoukje en Sascha liepen goed de gaten dicht. Deveny kon haar taken goed uitvoeren en had de eerste helft weinig te doen. In de 22e minuut werden Julia, Jessica en Saskia vervangen voor Audrey, Tracey en Ashley. In de rust werd nog een keer gewisseld en ook in de tweede helft zodat de meeste evenveel minuten kon maken. Ashley begon op de vleugel en kon met haar snelheid nog veel gevaar stichten. De hoekschoppen werden ingestudeerd genomen en brachten voor meer effect dan in het begin van het seizoen. Ilse schoot een bal keihard bovenkant lat. Er werd gerust met een magere 0 - 1 voorsprong.

In het begin van de tweede helft was het Scharnegoutum die meer en meer ging aanvallen. De Vrouwen van fc Harlingen werden terug gedrongen om te verdedigen. In de counter kwamen ze er soms vlijmscherp uit. Het bleef een hele opgave om de score te vergroten. En de oude voetbalwet zegt als jij ze niet maakt dan maakt de tegenstander ze wel. Eerst nog met een niet-te-missen kans voor de spits die 5 meter voor de goal de bal aan de verkeerde kant van de paal schoot. En een andere spits schoot de bal strak over. Pas in de 80e minuut een hoekschop voor Scharnegoutum die strak en goed voor de man gekomen werd binnen gekopt / schopt 1 - 1. Afijn fc Harlingen ging alles of niets spelen en met een 3-4-3 formatie kregen  weer grip op de wedstrijd maar het faalde weer in de afronding. Saskia schoot op de paal. Ashley op de doelverdediger en zo bleef het 1-1. De goed leidende scheidsrechter floot af.

Helaas deden Harlingers zichzelf te kort, maar statistieken geven het beeld dat bij uitwedstrijden minder gepresteerd wordt dan bij thuiswedstrijden. Dus zijn ze ook weer blij met het punt. Ook de gedrevenheid en de acties plus het verdedigende werk moet de Vrouwen zelfvertrouwen geven voor de thuiswedstrijd van volgende week!