Fc Harlingen VR1 laat het thuis liggen

Zaterdag stond er een topper op het programma voor de dames van fc Harlingen. Ze moesten thuis aantreden tegen de dames van Foarut/Dronrijp. Bij winst bleven de dames van fc Harlingen in het zicht van de koploper Noord Bergum.

(Foto: P. IJdema)

Van trainer Bouwhuis kregen de dames mee om sterk aan de wedstrijd te beginnen. En dat gebeurde dan ook direct. Echter, zoals het hele seizoen al gaat, beginnen ze sterk en verslappen dan na een kwartier/20 minuten spelen en laten ze de tegenstanders in hun spel komen. Zo nu ook en de dames van Foarut/Dronrijp maken de eerste kans die ze kregen in de wedstrijd wel af. 0-1. Daarna herpakten de dames van fc Harlingen zich en gingen ze duidelijk de strijd aan voor de gelijkmaker. Wanneer een speelster van fc Harlingen, die doorgebroken is en het strafschopgebied in gaat, van achteren wordt neergehaald krijgen de Harlingers een penalty. Helaas wordt deze gestopt door de keepster van Foarut/Dronrijp. Daarna was het rust en kregen de dames van fc Harlingen een donderspeech. Hopende dat ze zich net zoals tegen Frisia zouden herstellen en alsnog de gelijkmaker zouden maken.

Na rust starten de dames van fc Harlingen weer fel en dit resulteerde op aardig wat kansen maar helaas ging er geen bal in. De wedstrijd werd wat feller en fc Harlingen bleef druk zetten op de keepster van Foarut/Dronrijp maar het lukte maar niet om te scoren waardoor Foarut/Dronrijp met een snelle counter er uit wist te komen en de 0-2 maakte. Vlak voor tijd maakte de snelle spits van Foarut/Dronrijp er ook nog 0-3 van.

De dames van fc Harlingen liepen met lege handen het veld af en moeten nu afwachten wat de concurrenten doen om nog zicht te houden op het kampioenschap. De dames zullen alle zeilen bij moeten zetten de komende wedstrijden. Aankomende zaterdag zijn de dames vrij en die week daarop staat de uitwedstrijd tegen Minnertsga op het programma.