Fc Harlingen verliest in matig duel

Het was een regenachtige zondag toen het vlaggenschip van fc Harlingen aftrapte voor de thuiswedstrijd tegen het Drachtster ONB. Dit gebeurde niet voordat er werd begonnen met een minuut stilte voor Cobie Hobma en Kees Knier. Twee mensen die dichtbij de vereniging stonden, maar ons afgelopen weken zijn ontvallen.

Misschien was dit wel één van de mooiste momenten van de middag, want op het veld viel weinig te genieten. De mensen die de moeite hadden genomen om het slechte weer te trotseren, hadden wellicht beter thuis bij de open haard kunnen blijven zitten. De gasten kregen in de beginfase een aantal hoekschoppen, maar deden hier niks mee. Het spel was slordig en speelde zich vooral op het middenveld af. Passes kwamen veelal niet aan en de spitsen stonden praktisch werkeloos, omdat ze niet werden aangespeeld. Het duurde een half uur totdat fc Harlingen een goede aanval opzette. De bal kwam bij Bas Helfferich die uithaalde en de 1-0 binnen schoot. Vlak voor rust trok ONB de stand weer gelijk en daarmee zijn de hoogtepunten van de eerste helft wel genoemd.

Na rust hetzelfde beeld. Wel leken de gasten wat makkelijker te voetballen, maar echt gevaarlijk werden beide ploegen niet. De Drachtsters wisten een kwartier voor tijd de 1-2 binnen te koppen. Dit bleek tevens de beslissing in de wedstrijd. Gezien de hele wedstrijd was een gelijkspel een beter afspiegeling van de kansenverhouding. Omdat de concurrentie wel punten pakten, is het voor de jongens zaak om volgende week in Sneek de volle buit te veroveren. Dan speelt men tegen Black Boys.