Fc Harlingen verdient meer in Oosterlittens

Fc Harlingen speelde zondag in de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft tegen koploper Oosterlittens (VVO). Het werd een wedstrijd waarin fc Harlingen niet kreeg waar het recht op had en VVO niet liet zien dat het de koploper was. Op een nat en glad veld eindigde de wedstrijd in 3-2. De Harlingers startten in de basis met Egbert-Jan Panbakker, Frank Claasz Coockson, Siefko Jager, Sven Dijkstra, Bas Helfferich, Marten van Andel, Arjan Outhuyse, Jesse Mulder, Yasin Faggouss, Nick v.d. Kooi en Remko Zandberg.

Er stond een straffe wind over het veld en daardoor was het geen mooi voetbal, maar moest er hard gewerkt worden. Fc Harlingen begon tegen de wind in. Al na vijf minuten kreeg VVO een hoekschop. Deze werd niet verdedigd door fc Harlingen en dus keken onze jongens al snel tegen een 1-0 achterstand aan. Fc Harlingen ging echter niet bij de pakken neerzitten. De doelman van VVO reageerde alert op een schot van Remko Zandberg en niet veel later schoot Bas Helfferich van afstand maar net over. Ondanks dat VVO de koploper is, was dit aan het spel niet te zien en waren de gasten zeker niet de mindere. Na twintig minuten was er een vrije trap die door Sven Dijkstra maar net over het doel werd gekopt. VVO kreeg even later een levensgrote kans toen een speler op vijf meter van het doel de bal voor het intikken had, maar Egbert-Jan reageerde zeer snel en voorkwam erger. Beide ploegen hadden moeite de bal lang in de ploeg te houden, omdat de één na de ander uitgleed op het gladde veld. Na een half uur belandde de bal voor de voeten van Jesse Mulder die zonder na te denken uithaalde en van enige afstand de 1-1 maakte. Ook VVO kwam er geregeld uit en dit resulteerde na veertig minuten in een vrije trap. Deze draaide de zestien in, maar werd over gekopt. Er werd de eerste helft niet meer gescoord en fc Harlingen ging de rust in met het gevoel dat er weleens wat te halen viel.

De tweede helft was vijf minuten jong toen VVO andermaal op voorsprong kwam. Een miscommunicatie achterin zorgde ervoor dat zowel de keeper als defensie de bal misten en deze langzaam het doel inrolde. In de zestigste minuut zette fc Harlingen weer een aanval op. Het schot van Yasin Faggouss werd door VVO weggewerkt. Deze kwam terecht bij Jesse Mulder en hij haalde vanaf een meter of dertig verwoestend uit en liet de doelman kansloos. Alles wat fc Harlingen lief heeft, sprong een gat in de lucht en was er van overtuigd dat er punten mee naar huis zouden gaan. Lang kon fc Harlingen hier niet van genieten. Vijf minuten later werd wat makkelijk een vrije trap gegeven aan VVO. Deze ging langs alles en iedereen heen het doel in, 3-2. Fc Harlingen wisselde in het laatste kwartier nog drie keer. Marten van Andel werd vervangen door Leandro Diz. Tien minuten voor tijd mocht Mateusz IJpe weer speelminuten maken en hij kwam in het veld voor Frank Claasz Coockson. Youri Bouma kwam er nog in voor Arjan Outhuyse. Fc Harlingen was in de slotfase nog dichtbij een verdiend punt toen een harde knal van Bas Helfferich met moeite werd gepareerd door de Littenser doelman en Jesse Mulder de rebound over het doel schoot.

Opnieuw keerde fc Harlingen zonder punten huiswaarts. Mooi om te zien dat de wil en het geloof er is. Ook kunnen de jongens dit seizoen steun vinden van een steeds grotere groep supporters die meegaat naar uitwedstrijden om hen een hart onder de riem te steken. De winterstop staat voor de deur en dus volgen er een aantal voetbalvrije weken. De eerstvolgende wedstrijd van fc Harlingen staat gepland op zondag 10 februari. Dan speelt men een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Nieuweschoot.