Voetbal

Fc Harlingen sluit seizoen feestelijk af met spetterend familieweekend

Wat heeft fc Harlingen een fantastisch weekend achter de rug. Het weekend stond in het teken van sport, spel, plezier en gezelligheid waarbij vrijdagavond de aftrap werd gegeven met het Walking Football Ouwe Seunen Toernooi. Onder grote belangstelling werd er vrijdag genoten van de voetbalkunsten van de Walking Footballers, de Harlinger Oldstars Ouwe Seunen. 

Tegelijkertijd werd er op het hoofdveld de zeskamp gehouden. Doormiddel van zes hilarische onderdelen het snelst af te leggen kwamen er winnende teams uit de bus. ‘Tetze’s Harem’ was het snelst van allemaal, op de voet gevolgd door ‘Team Zandbult’. De derde plaats was voor ‘Team Zonder Naam’ beter bekend als de ‘Ajaxieden’.

Zaterdag was het de beurt aan de jeugdvoetballertjes en onder het mom van, niks moet, alles mag, was het een grote opkomst aan vrijwillige opgaves. De toernooileiding wist er weer een goede mix van te maken en zo zou de jeugd vanaf 10.00 uur in hun eigen categorie de strijd met elkaar aan gaan in een 4x4 toernooi. Maar door de enorme regenval werd door de Activiteiten Commissie de ochtend afgelast en werd het toernooi doorgeschoven naar de middag. Dit bleek een zeer verstandig besluit want vanaf 13.00 uur was het droog en konden alle kinderen van start. Tegelijkertijd konden ook de senioren van start. Vanaf de JO17 kon men zich in eigen teams opgeven en werd er een 7x7 toernooi gespeeld. Leuke teams waren samengesteld en er werd in een amateur- of profpoule gespeeld. Bestuursleden, opa’s, oma’s, trainers, leiders, vaders en moeders, broers en zussen, ze namen het allemaal tegen elkaar op. Na het voetballen werden de penalty’s genomen en lieten Jesper Teerling, Chris Tilstra, Hessel Oswald, Niels Attema en René Metz duidelijk zien dat zij de terechte penalty killers waren. Hierna werden JO8, MO13-1, JO15-2, JO17-1, 35+ en 45+ door jeugdvoorzitter Hilko Mulder extra in het zonnetje gezet vanwege hun kampioenschap dit seizoen. Rond de klok van 16.30 uur werden de prijswinnaars van het 4x4 en 7x7 bekend gemaakt in de diverse categorieën. Na het sport en spel gedeelte kon men zich even ontspannen met de muzikale klanken van Wiebe en Wijtze en werd er genoten van het lopend buffet welke uitstekend verzorgd werd door Pizzeria Pompeï. Met medewerking van de mannen van Op Sien Plaats kwamen de voetjes ’s avonds wederom in beweging en was het een gezellige afsluiter van de zaterdagavond.

Tja, en dan de zondag. Het zogenaamde katerkaatsen. Om exact 11.00 uur begon het kaatsen voor zowel de jeugd als de senioren. Om 16.00 uur werden de finales zowel bij de jeugd als bij de senioren gespeeld. En na de prijsuitreikingen werd ook deze dag feestelijk beëindigd en kwam er een eind aan een wel zeer geslaagd weekend vol sport, spel, plezier en gezelligheid.

Een weekend waarin alle vrijwilligers nog een keer alles wisten te geven. De schoonmakers, de terrein hulptroepen, het kantinepersoneel, scheidsrechters, spelbegeleiders en overige vrijwilligers die spontaan een handje hielpen en last but nog least de Activiteiten Commissie verdienen hiermee allemaal een dikke pluim voor de enorme inzet die zij hebben getoond. Zonder al deze vrijwilligers kan een familieweekend niet bestaan. 

|Doorsturen