Voetbal

Fc Harlingen sluit seizoen feestelijk af met grandioos familieweekend

Fc Harlingen heeft een grandioos weekend achter de rug. Drie dagen lang stond alles in het teken van sport, spel, plezier, muziek en gezelligheid en mede door de hulp van de vele vrijwilligers werd het een weekend om niet te vergeten. “Wat was het gesellug!” “Alles was ook zo goed geregeld!” “Wat hef ik mij vermaakt!” “Geen wanklank gehoord en geen nee verkoop gehad” “Wat hebben we dit gemist.” “Wat fijn dat het weer kon.” “Dit is toch fantástisch!” Deze opmerkingen en nog veel meer positieve klanken kreeg de organisatie te horen. In 2019 werd het familieweekend voor de laatste keer gehouden en na twee “familieweekend-loze” jaren had iedereen er weer ontzettend veel zin in. De Activiteiten Commissie was al maanden bezig met het programma en wilde dit jaar grootser uitpakken dan ooit. En dat is hun goed gelukt.

Walking Football toernooi en Penalty bokaal

Op vrijdagavond werd er onder grote belangstelling genoten van de voetbalkunsten van de Walking Footballers. De Harlinger Oldstars Ouwe Seunen hadden teams uitgenodigd om hieraan deel te nemen en teams van Middelsee, Cambuur en Alkmaarse Boys namen deze uitnodiging aan. Na de broodtafel werd er omgekleed en was het aan voorzitter Nico Beuker om het familieweekend te openen. Op kleine veldjes werd er 6x6 gespeeld en het ging er fanatiek aan toe. Streng maar rechtvaardige scheidsrechters moesten regelmatig fluiten want bij Walking Football mag men niet rennen en de bal mag ook niet hoger dan heuphoogte geschoten worden. Ook staat er niemand op goal. Wedstrijdleider Stijn Kooijman had alles prima onder controle en na de wedstrijden werd er buiten aan de nieuwe picknicktafels nagezeten. Onder het genot van een bittergarnituurtje en wat drinken was het de beurt aan zanger Wytze om de avond muzikaal af te sluiten. 

Tijdens het Walking Football toernooi werden er op een ander veld penalty’s geschoten. Aan keepers Pieter Wesseloo, Egbert-Jan Panbakker, Arwen Kuiper en Deveny van der Kooi de schone taak om het doel leeg te houden. Bij de jeugd waren er vijf winnaars, bij de senioren kon er maar een de winnaar zijn. René Metz moest zijn titel verdedigen maar het lukte hem niet om bij de laatste vijf te komen. Het was uiteindelijk Imro Schouwenaar die er met de prijs vandoor ging en Penaltykiller 2022 op zijn naam wist te schrijven.

 

Jeugdvoetbal 4x4, verkleedvoetbal 5x5 en Spel Zonder Grenzen

Zaterdagochtend was het de beurt aan de jeugdvoetballertjes en onder het mom van, niks moet, alles mag, was het een grote opkomst aan vrijwillige opgaves. De toernooileiding wist er weer een goede mix van te maken en de jeugd ging vanaf 10.00 uur in hun eigen categorie de strijd met elkaar aan gaan in een 4×4 toernooi. Omroeper Matthieu Visser had alles weer prima onder controle en samen met Ingrid Hoekstra werden alle standen keurig bijgehouden. Aan het begin van de middag werden de winnaars bekend en zij kregen een mooie prijs. 

Daarna was het tijd voor de senioren. Vanaf de JO15 kon men zich in eigen teams opgeven en werd er met zestien teams een 5×5 toernooi gespeeld. De Activiteiten Commissie had er een verkleed toernooi van gemaakt en zodoende kwamen de gekste creaties voorbij. Van team Gullit, The Goats, The Legends en M&M tot Hippies, Beejwatsjes, Badjassen, Sexy Smurfjes en nog véél meer ludieke teams. Het leverde een zinderende finale op tussen The Goats en Team Zandbult waarbij de jonge jongens van JO17 The Goats wisten te winnen met 3-2. Na de prijsuitreiking werd er verkast naar het volgende veld alwaar het Spel Zonder Grenzen klaar stond. Maar liefst achttien teams hadden zich hiervoor opgegeven en het team wat het snelst alle negen onderdelen wist af te leggen was uiteindelijk Team Zandbult. Zij wisten in 2019 ook al de Zeskamp titel binnen te slepen en nu dus de titel Spel Zonder Grenzen. 

Na het sport en spel gedeelte kon men zich even ontspannen met de muzikale klanken van Benny Bakker. Deze geweldige zanger kreeg de moegestreden beentjes weer omhoog en zelfs de tafel was niet veilig meer. De mannen van Op Sien Plaats namen het 's avonds over en zo kwam ook deze dag tot een gezellig einde.

 

Jeugd- en seniorenkaatsen

Tja, en dan de zondag. Het zogenaamde katerkaatsen. Om exact 11.00 uur begon het kaatsen voor zowel de jeugd als de senioren. Bij de jeugd waren er maar liefst acht parturen en bij de senioren werd er gestart met 21(!) parturen. Dit is zowel bij de jeugd als bij de senioren ongekend veel. Na de prijsuitreikingen werd ook deze dag feestelijk beëindigd en kwam er een eind aan een zeer geslaagd weekend vol sport, spel, plezier, muziek en gezelligheid. Uiteraard staan er meer foto's, verslagen en uitslagen op onze website, facebookpagina, instagrampagina en twitter.

Een weekend waarin alle vrijwilligers nog een keer alles wisten te geven. De schoonmakers, de op- en afbouwers, het kantinepersoneel, scheidsrechters, spelbegeleiders en alle overige vrijwilligers die spontaan een handje hielpen, ontzettend bedankt. En last but nog least de Activiteiten Commissie, zij verdienen een dikke pluim voor de enorme inzet die zij, samen met al die andere vrijwilligers, hebben getoond. Zonder al deze vrijwilligers kan een familieweekend niet bestaan.

|Doorsturen

BuienradarAgenda