Voetbal

Fc Harlingen sluit seizoen af met grandioos familieweekend

Het afgelopen weekend was het voor jong en oud een waar spektakel bij fc Harlingen. Drie dagen lang werd er volop genoten van sport, spel, plezier, muziek en gezelligheid. Met de hulp van vele toegewijde vrijwilligers werd dit een weekend om nooit te vergeten.

"Wat was het gezellig!" "Alles was zo goed georganiseerd!" "Ik heb me uitstekend vermaakt!" "Geen enkel negatief geluid en geen 'nee' als antwoord." "Het was gewoon fantastisch!" Dit waren enkele van de vele positieve reacties die de activiteitencommissie te horen kreeg. Maandenlang waren zij - in samenwerking met de kantinecommissie en vele andere vrijwilligers - bezig met de voorbereidingen. Het moest een weekend worden waarin op een fijne manier, in een prettige omgeving met (familie)leden het voetbalseizoen gezamenlijk afgesloten kon worden. En daar zijn ze zeker in geslaagd.

 

Walking Football-toernooi, zeskamp, EK wedstrijd

Al jaren een traditie en ook dit jaar weer op de vrijdagavond de zeskamp en het Walking Football toernooi. De Harlinger Oldstars Ouwe Seunen namen het op tegen de Walking Football teams van FC Burgum, Leovardia en Middelsee. Er werd op kleine veldjes gespeeld en soms ging het er fanatiek aan toe. Scheidsrechters Hielke Jager en Klaas Mulder, altijd streng maar rechtvaardig, moesten regelmatig ingrijpen, want bij Walking Football is rennen niet toegestaan en de bal mag niet hoger dan heuphoogte geschoten worden. Maar zo sportief als het begon, zo eindigde de avond ook. Op het hoofdveld ging tegelijkertijd de zeskamp van start, dit jaar in het teken van oudhollandse spellen. En ook dit jaar weer een grote deelname van fanatieke teams, jong en oud door elkaar. Hierna snel douchen en omkleden want in samenwerking met In4More kon men op maar liefst vier schermen tegelijkertijd live de EK wedstrijd Nederland-Frankrijk volgen. Duo Small Change zorgde voor de muzikale omlijsting en zij zorgden ervoor dat deze onvergetelijke dag op een feestelijke wijze eindigde.

 

Jeugdvoetbal 4x4, verkleedvoetbal 5x5 en penalty’s

Op zaterdagochtend was het de beurt aan de jeugdvoetballers. De jeugdteams gingen de strijd met elkaar aan in een 4x4-toernooi, waarbij de verschillende categorieën goed vertegenwoordigd waren. Omroeper Matthieu Visser zorgde voor een feilloze presentatie, terwijl Ingrid Hoekstra en Evelien Attema de standen nauwkeurig bijhielden. Aan het einde van de ochtend werden de winnaars bekendgemaakt en ontvingen een mooi aandenken.

Daarna was het tijd voor de senioren. Spelers vanaf JO15 konden zich met eigengemaakte teams inschrijven voor een 5x5 en 7x7 verkleedtoernooi en dit resulteerde in allerlei fantastische en bizarre creaties. Na de prijsuitreikingen verplaatste de actie zich naar het C-veld, waar een spannende penaltyreeks plaatsvond. Keepers Jesse Jaarsma, Egbert-Jan Panbakker en Nick Teerling stonden bij de senioren paraat om hun doel schoon te houden. En terwijl er bij de jeugd drie winnaars werden gekroond, kon er bij de senioren slechts één winnaar zijn. Titelverdediger Martijn Homminga slaagde er niet in om bij de laatste drie te eindigen. De uiteindelijke strijd ging tussen Remko Zandberg, Rienk Wijbenga en Jeroen Kuper. Na een spannende reeks ging Jeroen er uiteindelijk met de prijs vandoor en mag hij zichzelf de Penaltykiller 2024 noemen.

 

Huldiging kampioenen

Het afgelopen seizoen was een buitengewoon succesvol jaar, waarin diverse teams het kampioenschap wisten te veroveren. De teams die deze glansrijke prestatie leverden waren JO12-1, JO15-1, MO13-1 (2x) en JO19-1. De kampioensteams werden nog even extra in het zonnetje gezet en kregen de kampioensschaal overhandigd.

Feestzanger Benny Bakker zorgde inmiddels voor een heerlijke feestsfeer op het terras en 's avonds ging het dak eraf met de HA24 band. Het was een perfecte afsluiting van de dag, waarin sport en plezier hand in hand gingen.

 

Jeugd- en seniorenkaatsen

Op zondagochtend ging het kaatsen van start, zowel voor de jeugd als voor de senioren. Dankzij de inzet van kaatsvereniging De Eendracht waren er genoeg velden beschikbaar om alle wedstrijden plaats te laten vinden. Het was een prachtige afsluiting van een bijzonder geslaagd weekend vol sport, spel, plezier, muziek en gezelligheid. 

De eerste prijs jeugdkaatsen ging naar Lucas Vlieger en Lucas Hoppinga. De tweede prijs werd gewonnen door Jurre Mulder en Kyron Douwsma. De winnaars bij het kaatsen vanaf JO15 waren: eerste prijs winnaarsronde: Sipke van der Ploeg (koning), Nick Teerling en Stijn Postmus. Tweede prijs winnaarsronde: Martijn Homminga, Rienk Wijbenga en Edine Outhuyse. Derde prijs winnaarsronde: Willem Zeilmaker, Niels Attema, Jesper Teerling. Eerste prijs verliezersronde: Evan van Sertima, Wiepke Zondervan en Meike Homminga. Tweede prijs verliezersronde: Sido Smit, Aaron Bouwhuis en Marjan Schuijl.

 

Woord van dank

Voor een uitgebreid verslag, foto's en uitslagen van het familieweekend kunt u terecht op de officiële website van fc Harlingen, evenals op hun Facebook-, Instagram- en Twitterpagina's. Een speciaal woord van dank gaat uit naar de activiteitencommissie, de kantinecommissie, de schoonmakers, kaatsvereniging De Eendracht, In4More, BHV First Aid en al die vrijwilligers die nog één keer alles wisten te geven voor het slagen van dit evenement. Met elkaar en voor elkaar, dat is waar fc Harlingen voor staat.

|Doorsturen

BuienradarAgenda