Voetbal

Fc Harlingen presenteert hoofd jeugdopleiding

De afgelopen maanden zijn er al veel stappen gezet om de kwaliteit van de jeugdopleiding van fc Harlingen te verbeteren. Fc Harlingen is constant bezig om de opleiding kwalitatief beter te maken met veel aandacht voor de teams en individuele spelers. De organisatie voor het nieuwe seizoen is rond en met een mix van zeer ervaren trainers en jeugdige trainers talenten heeft fc Harlingen weer stappen gezet richting een nog meer professionele jeugdopleiding met aandacht en begeleiding voor alle spelers.

Fc Harlingen is enorm verheugd om te kunnen melden dat er een hoofd jeugdopleiding gevonden is in de persoon van Jelke Tilstra. Jelke Tilstra is geboren in Dokkum en is na een beetje rondzwerven uiteindelijke in Nunspeet beland. Vanuit Nunspeet heeft Jelke zijn voetbaldiploma’s (oefenmeester 2) behaald. Hij heeft zelf ook altijd gevoetbald en heeft daarnaast een trainersverleden bij verschillende clubs. Zo is hij hoofdtrainer bij BAS Biddinghuizen geweest, heeft hij bij Elburg en Elspeet gezeten en is via via naar Harlingen gekomen waar hij onder andere heeft samengewerkt met Catrinus Bouwhuis. Met de ervaring van Jelke Tilstra kan fc Harlingen de vervolgstappen zetten naar een nog betere organisatie voor de jeugd.

Met het aanstellen een hoofd jeugdopleiding probeert fc Harlingen continuïteit in de vereniging te waarborgen. Het bewaken van het beleidsplan en de clubafspraken zijn belangrijke taken. Maar ook het ondersteunen en begeleiden van de trainers in hun ontwikkeling.

Met de ervaren mensen en de jeugdige trainerstalenten in de organisatie zal ook volgend seizoen de jeugdopleiding van fc Harlingen weer verder groeien in kwantiteit en kwaliteit. De ledengroei aan de onderkant van deze opleiding bevestigd dat de club zeker op de goede weg is. Aan het eind van het seizoen zag fc Harlingen alweer vele jeugdige spelertjes rondlopen. Een belangrijke factor hierbij is zeker de persoonlijke benadering die enorm wordt gewaardeerd.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda