Fc Harlingen pakt punt in Aldeboarn

Het leek voor fc Harlingen een kansloze missie te worden in Aldeboarn. Een zwakke eerste helft en een ruime achterstand kort na de rust gaf weinig hoop op een goede afloop. In de laatste twintig minuten werd de wedstrijd volledig op zijn kop gezet en pakten de Harlingers, mede dankzij drie strafschoppen toch nog verrassend een punt en bleven de Aldeboarnsters enigszins ontgoocheld achter.

Fc Harlingen begon zwak aan de wedstrijd, want al binnen een kwartier keek fc Harlingen tegen een 2-0 achterstand aan en was het zelf nog niet één keer gevaarlijk geweest. Er werd terecht opgemerkt dat dit al eens eerder was gebeurd en dat er nog tijd genoeg was hier verandering in te brengen. Die leek te komen, nadat er een overtreding werd gemaakt in het strafschopgebied en de scheidsrechter fc Harlingen een strafschop toekende. Martijn Homminga schoot feilloos raak en zette de stand op 2-1.

Na ruim een half uur mocht v.v. Oldeboorn een vrije trap nemen op een ogenschijnlijk onschuldige plaats. De bal draaide echter perfect de zestien in en kon worden doorgekopt: 3-1 en weer was er een marge van twee doelpunten. Dat was tevens de ruststand.

De tweede helft was nog maar net begonnen en de 4-1 lag al tegen de touwen en leken de gasten af te stevenen op hun grootste nederlaag van het seizoen. Mateusz IJpe kreeg de kans iets terug te doen, maar de doelman stond goed opgesteld. Uit de tegenaanval was er een heel grote kans voor de thuisploeg, maar de bal raakte de paal en kon uiteindelijk door doelman Jesse Jaasma op de doellijn worden gepakt.

Nadat Sander Zeilmaker werd neergelegd wees de scheidsrechter andermaal naar de stip en het was Martijn Homminga die zijn tweede strafschop van die middag benutte. Fc Harlingen begon wat meer druk te zetten op de helft van v.v. Oldeboorn, maar ook zij kwamen er een aantal keren gevaarlijk uit en onze mannen moest achterin dan ook alles op alles zetten om niet nog meer doelpunten tegen te krijgen. Tien minuten voor tijd mochten de Harlingers een hoekschop nemen. V.v. Oldeboorn kreeg de bal niet weg en het was Reinier v.d. Stap die zeer alert reageerde en de 4-3 maakte.

Een knotsgekke en tumultueuze slotfase brak aan. Kleine overtredingen en een hoop gemekker waren hier het gevolg van. Hiervoor werden aan beide kanten gele kaarten geïncasseerd. Vijf minuten voor tijd ging de bal voor de derde keer deze middag op de stip. Nu was het Sander Zeilmaker die achter de bal ging staan en ook hij faalde niet: 4-4.

Daar bleef het bij hoewel v.v. Oldeboorn nog een paar keer dichtbij de winst was en er zelfs nog een doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.