Voetbal

Fc Harlingen pakt belangrijke punten in Beetsterzwaag

Zondag bezocht fc Harlingen het sportpark De Boskfinnen in Beetsterzwaag waar het de strijd aanging tegen vv De Sweach. 

Het eerste kwartier was het nog een beetje aftasten. Met stevige duels en veel overtredingen had De Sweach achterin de boel goed dichtzitten en het was lastig doorheen te komen. De grootste kans aan Harlinger zijde was na ruim een half uur spelen. Een goede actie van Arjan Outhuyse bracht de bal bij Sander Zeilmaker die uithaalde en de lat raakte. Bijna de voorsprong voor fc Harlingen dus maar het bleef tot de rust 0-0. 

Fc Harlingen begon ongewijzigd aan de tweede helft en kwam tien minuten later middels een penalty op voorsprong. Er kwamen meer kansen voor fc Harlingen, want na een uurtje spelen was er weer een grote kans voor fc Harlingen, maar deze kon door De Sweach nog net tot hoekschop worden gedegradeerd. Aan de andere kant was het Martijn Homminga die redding bracht op de doellijn en daarmee de gelijkmaker voorkwam. Met stevige duels bleef het tot het einde spannend maar gescoord werd er niet meer. Drie belangrijke punten voor fc Harlingen, want directe concurrent Nieuw-Roden liep tegen een nederlaag op en dus staan de Harlingers nu aan kop en twee punten ‘los’.

 

Zondag speelt fc Harlingen weer een thuiswedstrijd. Dan komt Nieuweschoot op bezoek dat ook drie belangrijke punten pakte, maar dan in de strijd om degradatie te ontlopen. Pupil van de Week Filip Ahmar trapt om 14.00 uur af!

 

Pupil van de Week

Filip is 10 jaar oud en zit in groep 6. Hij voetbalt in de JO11 en speelt als verdediger. Zijn favoriete voetbalclub is zeker weten PSG en zijn favoriete speler is Messi, hij is super goed! Als Filip begint te vertellen laat hij het volgende weten: “Mijn favoriete trainer is ook gelijk mijn favoriete speler bij fc Harlingen, het is Youri Bouma! Ik vind het altijd superleuk om met hem te trainen. Ik vind fc Harlingen een superleuke club om bij te voetballen omdat het altijd gezellig is, mijn team is superleuk en mijn trainers ook. Ook vind ik het altijd leuk dat we super coole activiteiten kunnen doen. En natuurlijk vind ik het superleuk dat ik pupil van de week ben!” Nou Filip, wij denken dat je een superleuke middag gaat beleven met super veel publiek.

 

Programma zondag 26 maart (onder voorbehoud van wijzigingen):

10.00 fc Harlingen 3 – LAC Frisia 2

12.00 fc Harlingen 2 – Read Swart 2

14.00 fc Harlingen 4 – Nicator 2

14.00 fc Harlingen 1 – Nieuweschoot 1

|Doorsturen

Buienradar



Agenda