Fc Harlingen moeizaam langs vv Tijnje

De meeste velden waren dit weekend onbespeelbaar, maar de wedstrijd tussen fc Harlingen en vv Tijnje kon doorgaan. In een niet al te beste wedstrijd wisten de Harlingers met veel moeite drie punten bij te schrijven.

Na een klein kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong. Imro Schouwenaar plukte de bal uit de lucht en gaf deze mee aan de vrijlopende Wessel Roorda. Die vond op zijn beurt Sander Zeilmaker en hij was het die de 1-0 maakte. Net als in de eerdere wedstrijd dit seizoen kwam Tijnje er ook regelmatig gevaarlijk doorheen en kwam tien minuten later bij de eerste de beste aanval op gelijke hoogte. Vijf minuten later was het opnieuw Sander Zeilmaker die het doel trof door de bal hard in de kruising te jagen, 2-1. Lang kon fc Harlingen niet van deze voorsprong genieten, want toen drie minuten later een speler van Tijnje helemaal vrij kwam te staan op rechts gaf hij de bal voor en kon deze van dichtbij worden binnengeschoten en was de stand alweer gelijk. Na ruim een half uur zette Sander Zeilmaker met een hattrick fc Harlingen voor de derde keer op voorsprong zette. De 3-2 was tevens de ruststand.

De thuisploeg begon ongewijzigd aan de tweede helft. Een vrije trap van Tijnje leverde gevaar op, maar doelman Jesse Jaasma stond op de juiste plek. Ook fc Harlingen kreeg nog een kans, nadat de doelman van Tijnje de bal niet goed wegwerkte, maar de scherpte ontbrak om alsnog te scoren. Iets wat na ruim een uur wel lukte toen de doelman een schot van Imro Schouwenaar niet onder controle kreeg en de 4-2 op het scorebord stond. Een kwartier voor tijd vonden de gasten de aansluiting weer. Nadat fc Harlingen slecht verdedigde was de stand 4-3. Tijnje leek nog een punt te pakken, maar de gelijkmaker werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Zondag wacht de ontmoeting in Beetsterzwaag tegen De Sweach.