Voetbal

Fc Harlingen meiden en vrouwen

Net als vorige week werden er afgelopen week ook weer een aantal inhaalwedstrijden gespeeld bij de meiden en dames van fc Harlingen. Het zal voor sommige teams erop of eronder zijn want het einde van de competitie is in zicht en dan kan een eventueel kampioenschap voor veel vreugde zorgen.

Kampioen fc Harlingen MO15-1.

Fc Harlingen VR1

Afgelopen woensdag tegen CVO in Vrouwenparochie verloren de Harlingers met 2-1. In het verleden hadden ze hier drie keer van gewonnen maar deze avond verliep het helaas geheel anders. Fc Harlingen begon wel sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde snel al in enkele goede kansen echter stond de keepster in de weg en anders de paal of lat wel. Er werd met vlagen leuk gecombineerd waardoor de verdediging van CVO de handen vol hadden aan de speelsters van fc Harlingen. Een uitbraak van CVO resulteerde in een corner en ja hoor. Als je zelf de kansen niet benut dan krijg je hem zelf om de oren, 1-0. Wat de dames ook probeerden, de bal wilde er maar niet in. In de rust wat omzettingen, kopjes weer fris en fruitig en op naar de tweede helft. De dames van fc Harlingen bleven vechten maar de gelijkmaker kwam maar niet. Het werd zelfs nog erger voor de dames want het werd 2-0 met nog dertig minuten op de klok. En dus nog meer druk naar voren maar de goalie van CVO stond goed te keepen en hield lang de nul. Totdat de laatste dame mee naar voren ging en tien minuten voor tijd de 2-1 maakte. Fc Harlingen probeerde nog de gelijkmaker te maken maar helaas bleven de drie punten in Vrouwenparochie. Afgelopen zaterdag speelden de dames de laatste wedstrijd tegen WWS in Wirdum. En hier kwamen de dames wél met de volle winst weg. Het werd 1-3.

 

Fc Harlingen MO15-1

Eindelijk was daar dan de dag waarop door de meiden van fc Harlingen MO15-1 de kampioenswedstrijd konden spelen. Donderdag 24 mei thuis tegen LAC Frisia 1883 MO15-1. Al een aantal weken staan de meiden ongeslagen bovenaan de ranglijst en doordat Black Boys zich heeft teruggetrokken uit de competitie en er nu nog maar twee wedstrijden te spelen zijn, kon het bijna niet stuk om kampioen te worden. De meiden staan drie punten los en hebben een enorm doelsaldo opgebouwd! Maar ja… de bal blijft rond…. Om 19.00 uur gaf de scheidsrechter het startsignaal en binnen dertig seconden scoorde fc Harlingen de 1-0. Een mooi begin van de wedstrijd. Er werd goed samen gespeeld en daaruit kwamen verschillende kansen maar helaas ging de bal niet het goal in. Na negen minuten volgde de 2-0 en na negentien minuten de 3-0. Nu kon het eigenlijk al niet meer stuk maar eerst de box in voor de rust. Na de rust gingen de meiden verder waar ze gebleven waren, met goed voetbal werd in de 53e minuut de 4-0 gescoord. LAC Frisia bleef doorknokken maar in de 55e minuut lag ook de 5-0 in de touwen en kon fc Harlingen de wedstrijd zonder veel druk uit voetballen. Na het laatste fluitsignaal waren de meiden door het dolle heen en werden de kampioenshirts aangetrokken. Uit handen van het bestuur kregen ze een mooie medaille omgehangen en kreeg de leiding een prachtig boeket bloemen. De laatste wedstrijd zal zaterdag thuis gespeeld worden tegen SJO DFC MO15-2. De wedstrijd begint om 12.00 uur.

 

Fc Harlingen MO13-1

Afgelopen donderdagavond hadden de meisjes van MO13 een inhaalwedstrijd in Leeuwarden. Tegenstanders waren MKV’29 MO13-1 en de meiden verloren met 7-0. Afgelopen zaterdag speelden de meisjes hun laatste wedstrijd thuis tegen AVC MO13-1. Beide ploegen begonnen wat voorzichtig, maar al snel had fc Harlingen de bal en zij ging er als een speer vandoor. Het schot op goal werd geblokt maar werd in tweede instantie toch binnengeschoten. In de vierde minuut stonden de meiden dus al op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft gaf AVC even gas, en deze grote meiden voorin konden snel lopen. Vrij snel na rust kwam de gelijkmaker, 1-1. AVC zette door en de meiden waren even de weg kwijt. AVC veroverde op het middenveld de bal, en gaven een mooie bal op de rechtsbuiten. Zij nam aan en haalde verwoestend uit, en zo stonden ze opeens met 1-2 achter. De meiden lieten het er niet bij zitten, namen de aftrap en gingen er met z’n allen weer vol tegenaan en zo stond het één minuut later alweer gelijk. Nog geen drie minuten later was het alweer raak voor fc Harlingen en stond het 3-2 met nog een paar minuten op de klok. Helaas was het nu AVC weer die vol in de aanval ging en zo werd het in de laatste minuten toch nog 3-3. Een mooie uitslag die past bij een mooie wedstrijd. De meiden eindigen onderaan met één punt maar hebben een leuk en gezellig seizoen gehad.

|Doorsturen