Fc Harlingen meiden en vrouwen

Net als vorige week werden er afgelopen week ook weer een aantal inhaalwedstrijden gespeeld bij de meiden en dames van fc Harlingen. Het zal voor sommige teams erop of eronder zijn want het einde van de competitie is in zicht en dan kan een eventueel kampioenschap voor veel vreugde zorgen.

Fc Harlingen VR1

Afgelopen zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd van fc Harlingen dames 1 op het programma en wel tegen VCR. Twee weken geleden werd de uitwedstrijd al gespeeld waar het na een zwaarbevochten wedstrijd 0-2 werd voor de Harlingers. Nu was het zaak ook de drie punten thuis te houden. Al vanaf het eerste fluitsignaal werd er scherp gespeeld en kwam fc Harlingen al snel op 1-0 voorsprong. Niet veel later viel ook de 2-0. Na zo’n 25 minuten spelen verloren de dames hun scherpte en daar werd door VCR dankbaar gebruik van gemaakt, zij scoorden de 2-1. Een penalty werd door fc Harlingen niet benut en niet veel later viel de 2-2. Dit werd al snel door de dames gerevancheerd en binnen één minuut werd de score weer opgekrikt naar 3-2. De dames bleven vechten maar helaas brak een aanvalster van VCR met een solo actie door de verdediging en scoorde de 3-3. Met nog tien minuten te gaan bleven de dames knokken en speelden veelal op de helft van VCR. Na een overtreding werd er wederom een penalty aan fc Harlingen toegekend. Ditmaal werd de penalty wel benut en daarmee kwam de eindstand op een dik verdiende 4-3.

Deze wedstrijd was de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en daarmee ook de allerlaatste van Catrinus Bouwhuis in de hoedanigheid van trainer, en Dirk Hiemstra in de hoedanigheid van leider. Zij werden de laatste vijf minuten van het veld gestuurd onder luid applaus van de dames en hun supporters. Rest nog de twee uitwedstrijden. Afgelopen woensdag tegen CVO in Vrouwenparochie verloren de Harlingers met 2-1. Het verslag van deze wedstrijd is in een volgend overzicht te lezen. Aanstaande zaterdag spelen de dames de laatste wedstrijd tegen WWS in Wirdum.

Fc Harlingen MO15-1

De ongeslagen Harlingers staan al wekenlang bovenaan en hebben nog twee wedstrijden te gaan. Donderdagavond was de eerste en ze speelden tegen een ploeg die eigenlijk geen bedreiging voor de meiden kon zijn, LAC Frisia MO15-1. Wat de uitslag van die wedstrijd was is te lezen in het volgende overzicht. De laatste, en tevens een thuiswedstrijd, zal over twee weken, zaterdag 2 juni gespeeld gaan worden. Tegenstanders SJO DFC MO15-2.

Fc Harlingen MO13-1

Nog 2 wedstrijden te gaan voor deze meisjes. En dus nog een kleine kans om toch nog een winstpuntje aan deze competitie over te houden. Afgelopen donderdag avond hadden de meisjes van MO13 een inhaalwedstrijd in Leeuwarden. Tegenstanders waren MKV’29 MO13-1. In het volgende overzicht is de uitslag te lezen. Aanstaande zaterdag komt AVC MO13-1 naar Harlingen en zullen de meisjes aan hun laatste thuiswedstrijd beginnen om 11.30 uur.