Fc Harlingen meiden en vrouwen

Veel inhaalwedstrijden bij de dames/meiden-afdeling van fc Harlingen vanwege vele afgelastingen. Hier is een update.

Fc Harlingen VR1

De dames wonnen het vorige weekend in Veenwouden met 0-10 en afgelopen woensdag speelden ze in Minnertsga tegen St. Minnertsga/St. Jacob VR1. In een thuiswedstrijd hadden de dames van fc Harlingen met 4-3 gewonnen, maar Minnertsga blijft altijd een lastige tegenstander voor de Harlingers. Helaas kwam fc Harlingen al snel op een 1-0 achterstand. Fc Harlingen bleef aanvallen maar helaas, wat ze ook probeerden het lukte maar niet om de gelijkmaker te maken. Na wat omzettingen in de rust begonnen ze aan de tweede helft maar ook nu werd er weer gescoord door de tegenstander. Toen er een aanvalster van Minnertgsga in het 16 meter-gebied neer werd gehaald, gaf de scheidsrechter een penalty. De keepster van fc Harlingen stopt deze in eerste instantie maar helaas; in de rebound scoorde de tegenstander alsnog. En eindelijk, na vele aanvallen, een doelpunt voor fc Harlingen: 3-1. Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte Minnertsga er 4-1 van en helaas voor de dames van fc Harlingen bleven de 3 punten in Minnertsga. Zaterdag staat de laatste thuiswedstrijd van fc Harlingen dames 1 op het programma en wel tegen VCR. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Fc Harlingen MO15-1

De thuiswedstrijd van de meiden van MO15 tegen LAC Frisia 1883 MO15-1 is afgelast. Deze wordt donderdag 24 mei om 19.00 uur ingehaald.

Fc Harlingen MO13-1

De meisjes van MO13-1 zijn nog steeds op zoek naar die ene wedstrijd waarbij ze de volle 3 punten kunnen verdienen. Afgelopen dinsdagavond werd er gestreden tegen Bolsward MO13-1. Een bijna onmogelijke opgave om hier met winst vandaan te komen vanwege het feit dat Bolsward MO13-1 al ongeslagen kampioen was geworden. Maar de meiden gingen er met goede moed aan beginnen. De 1-0 viel echter al binnen 2 minuten, dus dat viel wel wat tegen. Heel af en toe kregen de meiden van fc Harlingen de kans om in de aanval te gaan maar al snel veroverde Bolsward dan alweer de bal. Iedereen bleef vechten voor de bal en niemand gaf de moed op maar toch werd er gerust met 6-0 achterstand. De keeper van Bolsward stond inmiddels op de middenlijn, zij kreeg welgeteld 1 bal. Het was dus zoals verwacht eenrichtingsverkeer. Voor beide teams is hier natuurlijk weinig aan, de uitslag werd uiteindelijk 0-10. Zaterdag komt AVC MO13-1 naar Harlingen en de wedstrijd begint om 12.00 uur.