Fc Harlingen meiden en vrouwen

Even was het wat stil rond de meiden en vrouwen van fc Harlingen. Er waren wat afgelastingen en vrije rondes maar afgelopen week kwamen ze gelukkig weer in actie. Hieronder een klein verslag van wat er zich afspeelde bij de meiden en vrouwen van fc Harlingen.

fc Harlingen MO15-1.

Fc Harlingen VR1

Nadat de Vrouwen 1 van fc Harlingen twee speelrondes vrij waren, speelden zij zaterdag thuis tegen de dames van Foarut/Dronrijp. Bij winst blijven de dames van fc Harlingen in het zicht van de koploper Noord Bergum en dus was de opdracht om sterk aan de wedstrijd te beginnen. En dat gebeurde dan ook direct. Echter, begonnen ze sterk maar verslapten na een 15/20 minuten spelen en lieten ze de tegenstanders in hun spel komen. Hierdoor verzilverden de tegenstandsters hun eerste kans op doel en staat het 0-1. Daarna herpakten de dames van fc Harlingen zich en gingen ze duidelijk de strijd aan voor de gelijkmaker. Wanneer een speelster van fc Harlingen, die doorgebroken is en het strafschopgebied in gaat, van achteren wordt neergehaald krijgen de Harlingers een penalty. Helaas werd deze gestopt door de keepster van Foarut/Dronrijp. Na rust starten de dames van fc Harlingen weer fel en dit resulteerde op aardig wat kansen maar helaas ging er geen bal in. De wedstrijd werd wat feller en fc Harlingen bleef druk zetten op de keepster van Foarut/Dronrijp maar het lukte maar niet om te scoren waardoor de tegenstander er met een snelle counter uit wist te komen en de 0-2 maakte. Vlak voor tijd maakte de snelle spits van Foarut/Dronrijp er ook nog 0-3 van. De dames van fc Harlingen liepen met lege handen het veld af en moeten nu afwachten wat de concurrenten doen om nog zicht te houden op het kampioenschap. De dames van fc Harlingen zullen alle zeilen bij moeten zetten de komende wedstrijden. Aankomende zaterdag zijn de dames van fc Harlingen vrij en die week daarop staat de uitwedstrijd tegen Minnertsga op het programma.

Fc Harlingen MO15-1

De meiden van MO15 speelden afgelopen zaterdag tegen SDS uit Easterein, de nummer twee in de competitie. Op papier een spannende wedstrijd maar op het veld ook. Want in de derde minuut scoorde SDS het eerste doelpunt en kwam fc Harlingen op achterstand. De meiden moesten de eerste helft hard werken om de regie weer in handen te krijgen. Maar in de 28e minuut scoorden de Harlingers de gelijkmaker en vlak voor rust viel een tweede doelpunt. In de tweede helft hielden de meiden dit vast en de verdediging stond als een huis. SDS maakte geen schijn van kans om hier doorheen te breken. De meiden van fc Harlingen scoorden deze helft nog tweemaal waardoor de eindstand op 4-1 werd gezet.

Dinsdagavond werd de eerder geplande wedstrijd tegen ST. Minnertsga/St. Jacob ingehaald. De wedstrijd startte voorspoedig en al in de eerste minuut viel het eerste doelpunt voor de meiden. Minnertsga zette de aanval in en wist binnen tien minuten ook te scoren. Ondank een aantal mooie kansen bleef het lange tijd 1-1. Vlak voor het einde van de eerste helft scoorde fc Harlingen het tweede doelpunt. In de tweede helft was fc Harlingen duidelijk de sterkste en werden er nog twee goals gemaakt waarbij ook deze wedstrijd met 4-1 werd gewonnen. Tweemaal winst dus voor de meiden van fc Harlingen! Voor morgen staat de uitwedstrijd naar Leeuwarden op het programma. MKV’29 MO15-1 is dan de tegenstander.

Fc Harlingen MO13-1

De meisjes waren een speelronde vrij. Zij zullen zich op gaan maken voor de wedstrijd van morgen. Dan zal er thuis gestreden worden tegen SWZ Boso Sneek MO13-1, een ploeg die op de tweede plaats te vinden is. De wedstrijd begint om 12.00 uur.