Fc Harlingen krijgt te weinig

Zondag is fc Harlingen 1 er ook tegen MKV’29 1 niet in geslaagd om drie punten bij te schrijven. Na negentig minuten gingen de Leeuwarders er met de punten vandoor.

Fc Harlingen kreeg in de eerste helft via een aantal vrije trappen de mogelijkheid om de score te openen, maar deze leverden niet het gewenste resultaat op. Halverwege de eerste helft een aanval van MKV. Het schot werd in eerste instantie gepareerd door doelman Egbert-Jan Panbakker, maar de rebound kon door de Leeuwarders simpel worden binnengetikt. MKV was de betere ploeg maar gescoord werd er tot aan de rust niet meer.

In de rust bleef Bas Helfferich achter in de kleedkamer en hiervoor in de plaats kwam Evan van Sertima in het veld. Ook werden er een paar tactische omzettingen gedaan. Het draaide nu, net als vorige week, beter bij fc Harlingen, maar helaas wist de thuisploeg het net niet te vinden. En als je hem dan zelf niet maakt, maakt je tegenstander hem wel. Als zo’n twaalf minuten voor tijd Frank Claasz Coockson met een blessure op de grond ligt, gaat MKV verder met het spel en weet de 0-2 op het scorebord te zetten. Fc Harlingen probeerde er nog het beste van te maken, maar wist het net niet te vinden deze dag. Dat het in de slotfase nog 0-3 werd was dan ook slechts voor de statistieken.

De eerstvolgende wedstrijd is op 24 november. Dan speelt men in en tegen Bolsward.