Fc Harlingen komt net te kort

Fc Harlingen speelde zondag in en tegen Boornbergum. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. Een slechte eerst helft werd gevolgd door een goede tweede helft. Na negentig minuten kon fc Harlingen ondanks een kleine nederlaag, toch enigszins tevreden naar huis.

Bij fc Harlingen stonden: Egbert-jan Panbakker, Siefko Jager, Patrick van de Waard, Jurjen Breimer, Bas Helfferich, Jesse Mulder, Frank Claasz Coockson, Martin van Andel, Fabian Donderwinkel, Imro Schouwenaar en Remko Zandberg in de basis. Om twee uur werd er afgetrapt.

Het was de thuisploeg die het sterkst begon, want al in de vijfde minuut stond de 1-0 op het scorebord, nadat een hoekschop tegen de touwen werd geknald. Vijf minuten was het aan Jurjen Breimer te danken dat de voorsprong niet groter werd toen hij een inzet van de doellijn kopte. Ook doelman Egbert-Jan Panbakker redde een aantal keren goed. Na een klein half uur spelen wist Boornbergum van dichtbij de 2-0 te maken en dat was op dat moment niet onverdiend. Vlak voor rust redde de paal fc Harlingen nog en mochten de havenstedelingen niet klagen dat ze met een 2-0 achterstand de rust in gingen.

In de rust bleven Bas Helfferich, Jurjen Breimer en Martin van Andel achter in de kleedkamer en zij werden vervangen door Yuri Riemersma, Nick v/d Kooi en Evan van Sertima. Ook tactisch waren er een paar wijzigingen. Fc Harlingen voetbalde nu een stuk beter dan voor de pauze en vond al snel de aansluiting. In de 55e minuut zag de scheidsrechter een handsbal van de thuisploeg in het drukbevolkte strafschopgebied en mocht fc Harlingen dus een strafschop nemen. Remko Zandberg was vanaf elf meter doeltreffend en dus de 2-1. Hiermee was de doelman van de thuisploeg (die al 500 minuten de 'nul' hield) eindelijk gepasseerd. Fc Harlingen bleef voetballen, maar Boornbergum kwam er nog geregeld gevaarlijk uit. Gelukkig bleef Egbert-Jan alert en liet hij zich niet meer passeren. Fc Harlingen kreeg in de slotfase nog een vrije trap op een mooie plek, maar deze miste de kracht om de doelman te verrassen.

Op basis van de tweede helft had fc Harlingen misschien wel meer verdiend. Als de ploeg van Gerrie Schouwenaar dit volgende week vast kan houden, is een mooi resultaat tegen MKV zeker mogelijk.