Fc Harlingen knokt zich naar winst

De nummer twee, Warga kwam op visite op de Vierkantsdijk en dat zou zwaar worden, dat was de gedachte. En dat was ook zo, Warga had wat routiniers in het team, de oudste was 31 jaar en bij fc Harlingen is de oudste 24 jaar.

Het moment van de gelijkmaker. (Foto: Dorus Breidenbach)

De eerste minuten werd er ook wat nerveus verdedigd en kreeg Warga twee kansjes en een schuiver werd goed gestopt door de zeer attent keepende Egbert-Jan Panbakker. Het was dan ook niet verrassend dat in de vijftiende minuut de bal vanaf rechts breed werd gelegd en Bart Boersma simpel 0-1 in kon tikken.

Meteen hierna was er een aanval voor Harlingen maar keeper Noordbruis wist inzet van Aziz Yousef tot corner te verwerken. Een wat onnodig balverlies van de fc - en dat gebeurde iets te veel in het begin - deed de spits in een vrije positie komen maar Panbakker stond weer op de juiste plek. Ook een volgende kans werd door Warga om zeep geholpen. En toen richtte het jeugdige Harlinger team zich op en begon beter te voetballen en de kopkes gingen niet hangen, integendeel, vol vuur ging men de strijd aan.

Een goed opgezette aanval van Aziz Yousef deed de bal bij Yasin Fagouss belanden, hij leek door te breken maar verspeelde helaas de bal. In de 44e minuut was er een mooi passje van Arjan Outhuyse op de sprintende Aziz Yousef, die maakte een mooie schijnbeweging en scoorde: 1-1. Harlingen kreeg nog een kans, Remko Zandberg mocht een vrije trap nemen dat deed hij uitstekend maar helaas belandde de bal op de lat. Dus 1-1 werd ook de ruststand en Harlingen keek vol vertrouwen uit naar de tweede helft. Want een aanval met Aziz Yousef, Remko Zandberg en Yassin Fagouss die wordt toch steeds beter en dat belooft nog wat te worden.

In de tweede helft probeerde Warga het vooral met lange ballen en gauw thuus maar daar reageerden de defensie en keeper Panbakker weer zeer attent op. Natuurlijk kreeg Warga nog kansen maar de meeste gingen richting de spoorlijn Harlingen-Leeuwarden. Een schot van Aziz Yousef pakte de keeper, een mooi steekpasje van Patrick v.d. Waard op Aziz Yousef schoot hij net over.

Harlingen oogde fitter en het was een lust om de inzet te zien waar ze mee streden. Remko Zandberg mocht nog een vrije trap nemen maar die belandde in de muur. Het werd nog spannend en het uitverdedigen was soms niet goed, zo van vrouwen en kinderen eerst maar ze hielden stand.

Siefko Jager en Nick v.d. Kooi werden gewisseld voor Bas Helfferich en Yorick Ypma. Een goeie ingooi belandde bij Aziz Yousef, die zette op maat voor op Yasin Fagouss en die was er als de kippen bij om 2-1 te maken.

Niels Vlottes kwam er nog in voor Yasin Fagouss om de bal voorin wat vast te houden. Vlak voor tijd kwam er nog een levensgevaarlijk scrimmage voor het Harlinger doel; die werd weggewerkt en zo konden Remko Zandberg en Aziz Yousef met z’n beiden aan een counter beginnen en ze kwamen tezamen op de keeper af. Helaas was het tikje dat Remko gaf net iets te zacht en zo werd het niet 3-1 maar dat was ook iets te veel van het goede geweest. Het was meteen tijd en zo behaalde Harlingen een keurige overwinning op de nummer 2 Warga. En een compliment voor het team van Gerrie Schouwenaar is zeker op zijn plaats voor hun geweldige inzet, je wuddde ur vrolijk van om te kieken.