Fc Harlingen JO17-1 bereikt kwartfinale KNVB bekertoernooi

Fc Harlingen JO17-1 bereikte afgelopen zaterdag de kwartfinale in het KNVB bekertoernooi. Dat dit een zeer knappe prestatie is dat blijkt wel uit het feit dat dit team de enige uit Friesland is die nog in het beker avontuur zit. Een klein wedstrijdverslag van deze zeer bijzondere wedstrijd:

Zaterdag 30 maart, de achtste finale in het KNVB beker avontuur stond op het programma voor de mannen van fc Harlingen JO17-1. Tegenstander was Zuidhorn JO17-2 uit Groningen. Het zou een echte bekerkraker gaan worden. Leider Rienk en trainer Klaas begonnen met de volgende opstelling: Op doel: Ayrton. Verdediging: Youri, Kjelt, Martijn en Karim. Middenveld: Ricardo, Jarno en Jorret. Aanval: Noah Hoffmann, Frank en Thijs. Wissels: Aaron, Noah Postma en Lars.

Om 14:30 uur floot scheidsrechter W.J. Kimp voor de aftrap. Het bleek gelijk na de aftrap dat de ploegen wel aardig aan elkaar gewaagd waren. Maar je zag ook wel dat er bij sommige spelers van fc Harlingen wat spanning op stond want niet alles ging zo als het normaal wel gaat. Slordig in de balaanname en inspelen op de medespelers. En door niet doortastend optreden achterin kon een speler van Zuidhorn in de dertiende minuut op de rand zestienmeter ineens vrij uithalen. De 0-1 achterstand was een feit.

Kleine domper dus voor de Harlingers maar gelijk na de aftrap zocht men naar de gelijkmaker. En die kwam er ook in de zeventiende minuut. Kjelt mocht ingooien en Frank verlengde deze keurig door naar Jarno die de zestienmeter was ingelopen. Met zijn grote teen kon hij nog net voordat de keeper de bal zou oppakken intikken. Leuk om te benoemen is dat deze beide goals gefilmd zijn en deze staan op de facebookpagina fc Harlingen JO17-1.

Het spel golfde hierna wat op en neer en waren er nog wel wat kansen op meer doelpunten. Maar dit zou duren tot net voor rust. Zuidhorn speelde de bal diep en de rechterspits beroerde de bal net voordat hij achter zou gaan. Hierdoor viel de bal over keeper Ayrton heen in de rechterhoek, 1-2 en dit was tevens de ruststand.

In de rust werden de mannen nog maar eens goed aangesproken om de tweede helft met veel meer passie en inzet te gaan voetballen anders zou het nog een moeilijk verhaal gaan worden. Lars en Noah Postma kwamen in het veld voor Karim en Frank. En in de tweede helft kwam er een heel ander JO17-1 binnen de lijnen. Veel korter op de tegenstander zitten en aanvallender veel gevaarlijker. De gelijkmaker kon dan ook niet lang uitblijven. En rond de tiende minuut was het zover. Een ingooi van Aaron bereikte Noah Hoffmann en deze kopte de bal mooi over de keeper van Zuidhorn heen. Hoppa, 2-2 en nu doordrukken dacht men.

Drie minuten later lag de 3-2 er ook al in. Doelpuntenmaker was Lars die sterk inviel in de tweede helft. Fc Harlingen zorgde voor veel gevaar over rechts met mooie voorzetten. Alleen dan moeten deze nog wel ingeschoten worden. Echter drie minuten later stond de 3-3 alweer op het scorebord. Dit via een mooi afstandsschot. Lang kon Zuidhorn niet genieten van de gelijkmaker want kort hierop werkte Noah Hoffmann de bal binnen via een corner van Ricardo. En zo stond fc Harlingen weer voor met 4-3.

Nu was het een kwestie van doorzetten en de kansen volgden elkaar snel op. Zuidhorn was klaar voor de genadeklap en deze volgde dan ook snel. En weer was het Noah Hoffmann die scoorde, 5-3. Lars ramde de bal nog een keer op de lat en Ricardo deed dit ook nog via een vrije trap. De voorsprong kwam echter niet meer in het gevaar. Dus de eindstand werd 5-3.

Fc Harlingen JO17-1 zit nu bij de laatste acht in het bekertoernooi. Nu maar afwachten wie de volgende tegenstander gaat worden. Er zitten nu alleen nog maar ploegen in uit Groningen en Drenthe.