Fc Harlingen en sc Terschelling in evenwicht

Nadat de storm het voetballen vorige week onverantwoord maakte en er een algehele afgelasting volgde, gooide de storm ook deze keer aardig wat roet in het eten. In tegenstelling tot alle andere duels in de 4e klasse B ging de ontmoeting tussen fc Harlingen en sc Terschelling wél door.

(Foto: Dorus Breidenbach)

Fc Harlingen startte met Pieter Wesseloo, Bas Helfferich, Mateusz IJpe, Yuri Riemersma, Siefko Jager, Sjouke Bootsma, Arjan Outhuyse, Frank Claasz Coockson, Barry Hamstra, Imro Schouwenaar en Remko Zandberg.

De harde wind en de regen maakten mooi voetbal onmogelijk en het was vooral de ploeg die met de wind mee speelde die de bal had. De eerste helft speelde fc Harlingen met de wind mee. Dit resulteerde na iets meer dan een kwartier in drie grote kansen binnen een minuut, maar tot drie keer toe brachten de eilanders redding op de doellijn. Fc Harlingen kwam vlak voor rust dan toch op voorsprong. Een vrije trap van Sjouke Bootsma werd in eerst instantie nog gekeerd door de doelman, maar de afvallende bal viel voor de voeten van aanvoerder Frank Claasz Coockson en hij zette fc Harlingen op een verdiende 1-0 voorsprong.

De tweede helft begon met een goede kans voor fc Harlingen. Barry Hamstra zag Arjan Outhuyse voor het doel staan, maar zijn inzet ging over. De Terschellingers hadden nu het voordeel van de wind. Een schot van afstand kon nog net door doelman Wesseloo worden weg gestompt. Na een klein uur spelen viel Yuri Riemersma geblesseerd uit en werd vervangen door Jurjen Breimer. Vijf minuten later ging Terschelling alleen op de keeper af. Deze speler werd onreglementair afgestopt en dus volgde een strafschop voor de gasten. Deze werd feilloos binnen geschoten en de stand was weer gelijk.

Niet veel later kwam fc Harlingen weer op voorsprong. Een inzet van Barry Hamstra werd tot hoekschop gedegradeerd. Deze hoekschop belandde bij Imro Schouwenaar die de 2-1 op het scorebord zette. Later werden Arjan Outhuyse en Imro Schouwenaar nog vervangen door Evan van Sertima en Stefan Adema. De punten leken in de havenstad te blijven, maar in de slotfase wist Terschelling met het nodige fortuin toch nog het net te vinden en werd de eindstand bepaald op 2-2.

Een punt waar beide ploegen niet veel mee opschieten. Wel behoudt fc Harlingen haar ongeslagen status na de winterstop. Donderdag speelt fc Harlingen 1 thuis een vriendschappelijke wedstrijd tegen Heeg.