Fc Harlingen en Nicator in evenwicht

Het eerste kwartier van deze wedstrijd kenmerkte zich door veel balverlies en slechte passes van beide partijen, waarbij Nicator toch iets beter voetbalde dan de thuisclub. Dat er niets meer voor beide ploegen op het spel stond was duidelijk merkbaar. Met nog een thuiswedstrijd te gaan tegen Drachten, moet fc Harlingen zich opmaken voor de nacompetitie op 3 en 10 juni, wie de tegenstanders worden is nog niet bekend.

In het begin van de wedstrijd moest doelman Vincent van der Werf handelend optreden en hij deed dat met de voet om een van dichtbij ingeschoten bal uit het doel te werken. Sander Zeilmaker kreeg ook een klein kansje. In de vijftiende minuut krijgt Nicator een corner, doelman Van der Werf redde maar half en Nicator spits Nikolay Nikolov schoot uit de rebound net naast. Even later werd er op linkerspits Jelmer Kooistra een zware overtreding gemaakt en dat leverde Mitchell Hempenius meteen een gele kaart op. Na twintig minuten kreeg Nicator een vrije trap op zo'n dertig meter van het doel van de thuisclub. Er ontstond in het vijf meter gebied een ouderwetse scrimmage en na al of geen hands scoorde Melvin Hempenius de omstreden 0-1. Een vrije trap werd door aanvoerder Ane Schaap net overgeschoten. Rechtsachter Nick van der Kooi behoedde fc Harlingen voor een grotere achterstand door de bal uit het doel te werken, nadat Vincent al gepasseerd was. Spits Stefan Adema schoot ook nog een keer net over. In de 40e minuut kwam fc Harlingen langszij. Hilko Mulder en Stefan probeerden een hoge voorzet in te koppen, maar een verdediger en de keeper haalden de bal weg. De bal kwam voor de voeten van de op een 25 meter van het doel vrijstaande Arjan Outhuyse en deze schoot de gelijkmaker prachtig binnen, 1-1. Dit werd ook de ruststand.

In de tweede helft probeerde fc Harlingen de wedstrijd naar zich toe te trekken en werd er ook soms knap gecombineerd. Helaas, dat was dit seizoen heel vaak het geval, ontbrak de zuiverheid in de eindpass en het afronden van zo'n aanval. Stefan kreeg een aantal kopkansen, maar was niet gelukkig in de afronding. Met enkele venijnige schoten probeerde Arjan het ook, maar met weinig succes. Na een uur werden Sander en Stefan gewisseld en kwamen Niels Vlottes en Yasin Faggouss voor hen in het veld. Na een foutje van Nick moest Vincent redding brengen en deed dat prima. Diezelfde Nick werd even later vervangen en Siefko Jager nam zijn plaats in. Dan breekt de periode aan van Sjouke Bootsma. Hij probeerde op vele manieren te scoren, maar het lukte niet, een omhaal van hem ging net naast, een vrije schietkans werd niet benut. Even later tikte de keeper een goed door hem ingeschoten bal uit het doel. Zelfs voorstopper Hilko probeerde met het hoofd te scoren, maar ook nu was de keeper de winnaar. Nicator werd soms een beetje gevaarlijk maar de fut was er wat uit. Vrij voor de keeper had Sjouke toch in de slotfase moeten scoren, helaas voor iedereen van fc Harlingen tikte hij de bal centimeters naast, dit had de winnende moeten zijn. De thuisclub probeerde te winnen, helaas lukte dat niet en moest zich tevreden stellen met een gelijkspel.

Opstelling fc Harlingen: Vincent van der Werf, Nick van der Kooi (Siefko Jager), Ane Schaap, Hilko Mulder , Frank Claasz Coockson, Jeroen van Dellen, Arjan Outhuyse, Sjouke Bootsma, Sander Zeilmaker (Niels Vlottes), Stefan Adema (Yasi Faggouss), Jelmer Kooistra.