Fc Harlingen boekt verdiende zege op De Sweach

Na een vrij weekend vanwege bekerwedstrijden en de vriendschappelijke wedstrijd tegen LVV Friesland afgelopen dinsdag kon fc Harlingen zich weer opmaken voor de onderlinge competitie. Zondagmiddag kwam het elftal van De Sweach op bezoek aan de Vierkantsdijk.

Bij fc Harlingen ontbraken wel een paar mensen. Zo zat Imro Schouwenaar nog een wedstrijd schorsing uit en waren onder andere Arjan Outhuyse, Frank Claasz Coockson en Jarno Attema (nog) niet beschikbaar vanwege blessures. Daarentegen was doelman Jesse Jaasma weer wedstrijdfit en verdedigde het doel. Verder stonden Martijn Homminga, Youri Bouma, Marco de Boer, Ivo Wilkeshuis, Mateusz IJpe, Remko Zandberg, Sander Zeilmaker, Allard Hoekstra, Kevin Hoekstra en Mart Beuker. Nadat pupil van de week Quinn Hamstra de aftrap mocht verrichten en dit doeltreffend afrondde was het beurt aan de hoofdmacht.

In de zesde minuut mocht Sander Zeilmaker een vrije trap nemen, maar deze belandde in de handen van de doelman. In minuut drieëntwintig bracht Remko Zandberg de bal voor het doel, maar deze werd recht in de handen van de doelman gekopt. Kort daarna bereikte de inzet van Kevin Hoekstra Sander Zeilmaker en ook hij miste maar net. Fc Harlingen werd sterker en dat resulteerde zeven minuten voor rust in de openingstreffer. Remko Zandberg gaf een diepe bal op Sander Zeilmaker. Hij zag Kevin Hoekstra vrij voor het doel staan en hij zette de 1-0 op het scorebord. Nog voor rust werd het 2-0 toen een vrije trap bij Mart Beuker belandde en hij vrij kon binnenschieten. Zo kon de thuisploeg met een goed gevoel de rust in.

Na de rust is het eerste gevaar van De Sweach, maar de kopbal ging over het Harlinger doel. Fc Harlingen bleef de druk erop houden. Een goede aanval ging via Mart Beuker naar Kevin Hoekstra, maar dit leverde geen resultaat op. Aan Harlinger zijde kwam Reinier v.d. Stap in het veld voor Allard Hoekstra. Na een uurtje spelen verlengde Mart Beuker een inzet van Remko Zandberg. Deze kwam bij Sander Zeilmaker die het probeerde met een omhaal, maar die werd gekraakt door de Sweachster defensie. Twintig minuten voor tijd viel Mart Beuker uit met een blessure en werd vervangen door Aaron Bouwhuis. Een kwartier voor tijd verrichtte doelman Jesse Jaasma een fantastische redding op een schot richting de kruising. Een minuut later speelde Aaron Bouwhuis Kevin Hoekstra perfect op maat aan en hij bracht de stand op 3-0. In de slotfase werden Kevin Hoekstra en Sander Zeilmaker naar de kant gehaald en was er ruimte voor de JO19 spelers Lahcen Faggouss en was er het debuut in het eerste elftal voor Daan Mulder. Gescoord werd er niet meer en zo boekte fc Harlingen een verdiende overwinning.

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Dan wacht nieuwkomer Nieuweschoot.