Fc Harlingen bestolen van punten

Fc Harlingen speelde zondag voor eigen publiek tegen Nicator uit Leeuwarden. De thuisploeg speelde niet slecht, maar moest genoegen nemen met één punt.

Fc Harlingen kwam al snel op voorsprong, want al na zeven minuten deed Fabian Donderwinkel een poging, maar zijn schot werd door de keeper gepareerd, waarna Remko Zandberg de rebound feilloos tegen de touwen ramde. Tien minuten later probeerde Jesse Mulder het van afstand op aangeven van  Remko Zandberg, maar zijn inzet ging net over.

Nicator kwam ook een aantal keren gevaarlijk voor het Harlinger doel, maar keeper Egbert-Jan Panbakker liet zich vanmiddag niet snel passeren. Na ruim een half uur was het opnieuw Fabian Donderwinkel die Remko Zandberg vond en hij zette fc Harlingen op een 2-0 voorsprong. Fc Harlingen kon dus met een goed gevoel de rust in.

Tien minuten na rust kon fc Harlingen de voorsprong uitbouwen, maar Imro Schouwenaar kopte een hoekschop net te hoog. Na een uur leek Nicator de aansluiting te vinden, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Youri Bouma werd na iets meer dan een uur gewisseld voor Patrick van der Waard. Met nog iets meer dan twintig minuten op de klok moesten de Leeuwarders met tien man verder na een rode kaart. Wel waren zij het die een vrije trap mochten nemen. Deze vloog tegen de touwen en dus 2-1.

Hierna werd de wedstrijd er niet vriendelijker op en schopte Nicator naar alles wat bewoog en hier had de scheidsrechter best strenger tegen mogen optreden. Het laatste kwartier kwam Evan van Sertima er nog in voor Fabian Donderwinkel. Jesse Mulder kreeg nog een mooie kans op de 3-1 nadat hij een vrije trap mocht nemen. Hij zag zijn inzet echter gekeerd door de keeper. Het venijn zat hem wederom in de staart. In de veel te lange blessuretijd ging Nicator vol door op doelman Panbakker en kreeg hiervoor terecht de rode kaart. De gelijkmaker viel in de laatste seconden. In de 97e minuut. Vanuit een strafschop. Voor fc Harlingen voelde het toch alsof men was bestolen van twee punten.

Volgende week speelt fc Harlingen een uitwedstrijd. Dan wordt er gespeeld in en tegen Boornbergum.