Voetbal

Fc Harlingen bereidt zich voor op een nieuw seizoen met nieuwe hoofdtrainer

Om een duidelijk beeld te geven van wat fc Harlingen aan spelers te bieden heeft, zal in augustus gestart worden met een groep van ongeveer dertig man. Deze groep bestaat uit de huidige selectie, aangevuld met spelers uit het tweede elftal en talentvolle spelers die vanuit de JO19-1 doorstromen naar de senioren. Gedurende de voorbereiding, die ongeveer zes weken zal duren, zal dit aantal uiteindelijk worden teruggebracht naar een man of twintig.

Introductie van de nieuwe hoofdtrainer: Erik Katje

De komst van de nieuwe hoofdtrainer, Erik Katje, markeert een nieuw tijdperk voor fc Harlingen. Erik Katje, 50 jaar en geboren in Leeuwarden, heeft een rijke voetbalgeschiedenis en trainerservaring waarvan de laatste negen seizoenen bij vv Dronrijp. Eind mei maakte hij kennis met de grote groep spelers en deelde hij zijn visie en werkwijze.

 

Visie en werkwijze van Erik Katje

Erik Katje is vastberaden om een winnend team te smeden. Hij staat bekend om zijn focus op balvaardigheid en zijn overtuiging dat het niet alleen de beste voetballers zijn die een team succesvol maken, maar de beste spelers die samen de sterkste ploeg vormen. Katje benadrukt het belang van prestaties gecombineerd met plezier: “Presteren met een stukje plezier,” zoals hij het zelf omschrijft.

Hij is er sterk van overtuigd dat hard werken loont en verwacht maximale inzet van zijn spelers. “Ik kan slecht tegen mijn verlies. Mooi voetbal spelen wil ik het liefst, maar alleen als we winnen. En als het niet mooi kan, dan moet het maar spuuglelijk, maar ik wil punten pakken en verder bouwen.”

Katje heeft een oog voor talent en gelooft dat er onontdekte juweeltjes tussen de spelers kunnen zitten. Hij is van plan om te beginnen met een grote selectie zodat hij alle spelers goed kan leren kennen. “Je weet nooit wat voor ongevonden juweeltjes er nog tussen zitten. Ik moet jullie gaan ervaren als spelers, over de langere termijn wordt duidelijk wat voor vlees er in de kuip zit.”

 

Verwachtingen en toekomstperspectief

Met deze aanpak hoopt Katje niet alleen de prestaties van het team te verbeteren, maar ook de individuele ontwikkelingen van de spelers te bevorderen. “Arbeid en inzet loont. Knalhard werken, daar hou ik van! Positief kritisch maar wel kritisch.”

Fc Harlingen kijkt met veel enthousiasme uit naar de samenwerking met Erik Katje en de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De club is ervan overtuigd dat met zijn leiderschap en visie, het team klaar is om nieuwe hoogtes te bereiken en te bouwen aan een nog succesvollere toekomst.

Met deze nieuwe start en de begeleiding van Erik Katje, hoopt fc Harlingen dat het komende seizoen vol overwinningen en groeimomenten zal zijn. De voorbereiding begint in augustus. Wordt vervolgd...

|Doorsturen

BuienradarAgenda