Fc Harlingen baas in eigen huis

Fc Harlingen heeft afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Nieuweschoot een eenvoudige overwinning geboekt. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en zette gelijk de druk op de ketel. Er werden veel kansen gecreëerd, maar de doelman van Nieuweschoot hield zijn doel lang schoon. Uiteindelijk wist Kevin Hoekstra een paar minuten voor rust de score te openen uit een vrije trap genomen door Remko Zandberg. Een bijzonder doelpunt voor Kevin, want het was de 25e uit zijn carrière.

De tweede helft speelde zich hoofdzakelijk af op de helft van Nieuweschoot dat nauwelijks nog over de middellijn kwam. Twintig minuten voor tijd was het Reinier v.d. Stap die na een goede actie de 2-0 maakte en kort hierop was het opnieuw Kevin Hoekstra die scoorde. Nieuweschoot kwam welgeteld één keer in de buurt van Jesse, maar deze was vandaag niet te passeren. Jarno Attema zorgde voor de 4-0 en in de slotfase was het Remko Zandberg die de eindstand bepaalde op 5-0. Het was aan de doelman van Nieuweschoot te danken dat de uitslag niet groter werd, want hij had meerdere goede reddingen. Fc Harlingen dus baas in eigen huis en stuurde de gasten met 5-0 naar huis.

Zondag speelt het team onder leiding van Steffen Hansma en Peter Outhuijse op Midsland tegen sc Terschelling. Een tegenstander van een ander kaliber en eentje waarvan je van tevoren weet dat het een lastige pot gaat worden. De aftrap is om 14.30 uur en de wedstrijd is live te volgen via Radio Stad Harlingen én via de socials (Instagram, Facebook, Twitter) van fc Harlingen.

Programma senioren fc Harlingen (wijzigingen voorbehouden):

Vrijdag 31 maart

Vrijdagavond is het 7x7 avond voor de teams van Vrouwen 30+ en de mannen 45+. Vanaf 19.30 uur speelt fc Harlingen VR30+ THUIS op de Vierkantsdijk en ze gaan het opnemen tegen de VR30+ teams van Tzum, LAC Frisia en SC Franeker. Publiek is van harte welkom! De mannen 45+ spelen vanaf 19.30 uur op het Kalverdijkje in Leeuwarden.