Fc Harlingen 1 wint van Lemmer

Zondagmiddag heeft fc Harlingen 1 tijdens de tweede bekerwedstrijd op eigen veld een zege behaald tegen vv Lemmer. Met Lolke Visser onder de lat en Sjouke Bootsma, Mateusz IJpe, Patrick v.d. Waard, Yuri Riemersma, Jens v.d. Sluis, Jasper de Jong, Jesse Mulder, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg en Ivo Wilkeshuis in het veld ging fc Harlingen van start.

De thuisploeg kreeg al snel de eerste mogelijkheid toen Jesse Mulder namens fc Harlingen een vrije trap mocht nemen. Zijn inzet was echter niet hard genoeg om de Lemster doelman te verrassen. Na een minuut of tien was het Lemmer dat een aanval opzette op de rechtervleugel, maar Lolke Visser wist deze te keren. Wel leverde dit de gasten een hoekschop op. Deze werd door fc Harlingen niet goed verdedigd en Lemmer kon bij de tweede paal hard binnen koppen.

Fc Harlingen ging echter niet bij de pakken neerzitten. Tien minuten later belandde de bal, na een prima aanval, voor de voeten van Jasper de Jong en hij zette fc Harlingen op gelijke hoogte. Direct na de aftrap veroverde fc Harlingen de bal alweer en zag Jesse Mulder de Lemster goalie iets te ver voor zijn doel staan en met een bekeken balletje over de doelman heen zette hij de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. Fc Harlingen kreeg kansen op meer. Toen Mateusz IJpe het van afstand probeerde, was de doelman wél alert. Arjan Outhuyse kwam op rechts goed door en vond Ivo Wilkeshuis in de zestien, maar zijn schot miste kracht. Ook werd er nog een inzet op de lijn gekeerd. Fc Harlingen ging dus na een goede eerste helft met een voorsprong de rust in.

Na rust had fc Harlingen wat meer moeite met de Lemsters. Het eerste schot van de gasten belandde tegen de buitenkant van de paal. Aan de andere kant kon fc Harlingen even later door, maar de voorzet bleek te hard om in te tikken. Frank Claasz Coockson werd ingebracht voor Jens v.d. Sluis. Lemmer kreeg halverwege de tweede helft twee hoekschoppen vlak na elkaar, maar deze leverden beide niks op. Toen Lemmer weer opkwam, leek Mateusz IJpe toch keurig de bal te spelen, maar de scheidsrechter van dienst zag hier een overtreding in en gaf bovendien een gele kaart. Een buitenkansje voor de gasten, maar het doelpunt dat uit de vrije trap ontstond werd afgekeurd. Het laatste kwartier kwamen Sven Dijkstra en Youri Bouma nog binnen de lijnen voor Jasper de Jong en Ivo Wilkeshuis. De grootste kans in de slotfase was voor Lemmer. Een goed opgezette aanval ging maar rakelings langs het doel. Kort daarop floot de leidsman voor het einde van de wedstrijd. Al met al een prima resultaat.

Volgende week speelt fc Harlingen haar derde bekerwedstrijd. Deze wordt gespeeld op sportpark de Wissel in Mildam en begint om 14.00 uur.