Fc Harlingen 1 wint ook van Nicator

Het vlaggenschip van fc Harlingen heeft zondag haar tweede achtereenvolgende wedstrijd gewonnen. In een doelpuntrijke, maar niet altijd even goede wedstrijd werd het Leeuwarder Nicator met 8-3 verslagen.

Pieter Wesseloo was weer terug van zijn schorsing en verdedigde het doel en ook Imro Schouwenaar was weer van de partij. Verder startte fc Harlingen 1 met Youri Bouma, Stefan Adema, Jens van Sluis, Ivo Wilkeshuis, Mateusz IJpe, Jarno Attema, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg en Jasper de Jong. Vanaf de bank startten: Egbert-Jan Panbakker, Marco Zeilmaker, Max Nijenhuis en Nils Podt.

Fc Harlingen begon goed aan de wedstrijd, want al na zeven minuten veroverde Mateusz IJpe de bal op het middenveld. Hij wist Remko Zandberg te bereiken en die zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Het zou niet zijn enige doelpunt van de middag blijven, want drie minuten later wist Ivo Wilkeshuis een diepe bal te geven op Remko Zandberg die binnen de lijnen uit balans werd gebracht en een strafschop mocht nemen. Ondanks dat doelman Kirpal van Nicator de goede hoek koos, belandde de bal net buiten zijn bereik tegen de touwen en zette fc Harlingen daarmee op een 2-0 voorsprong. Lang bleef het niet zo, want na een kwartier kwam Nicator op 2-1 door een eigen doelpunt.

Halverwege de eerste helft ging Jasper de Jong op het Leeuwarder doel af en werd aangetikt binnen de lijnen en opnieuw legde de scheidsrechter de bal op de stip. Het was weer Remko Zandberg die achter de bal ging staan. Andermaal koos de doelman de goede hoek, maar ondanks dat ging de bal opnieuw in het net en stond fc Harlingen op 3-1. Arjan Outhuyse kreeg ook nog twee mogelijkheden, maar in beide situaties wist de doelman erger te voorkomen. Vlak voor rust kwam Nicator terug op 3-2, nadat fc Harlingen vergat te verdedigen.

Jarno Attema bleef na de pauze achter in de kleedkamer en zijn plaats werd ingenomen door Nils Podt. Nicator mocht de bal hebben van fc Harlingen, maar kon daar niet echt gevaarlijk mee worden. Na tien minuten was het bij de eerste de beste uitval van fc Harlingen raak, nadat weer Remko Zandberg de bal, deze keer van dichtbij, tegen de touwen schoof. Kort hierop werd Jasper de Jong goed aangespeeld en hij zette de stand op 5-2.

Marco Zeilmaker kwam er in voor Ivo Wilkeshuis. Kort daarna moest de doelman van Nicator geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door een veldspeler. Deze bracht toch een paar keer knap redding. Met nog een half uur op de klok werd Youri Bouma ter hoogte van de middellijn omvergekegeld en dit leverde Nicator een gele kaart op. Youri Bouma kon niet verder en werd vervangen door Max Nijenhuis. Vijf minuten daarna gaf Jasper de Jong de bal goed mee aan Remko Zandberg waarna de bal uiteindelijk voor de voeten van Max Nijenhuis belandde en hij zette de 6-2 op het scorebord. Nicator kwam twintig minuten voor tijd nog op 6-3.

Het mooiste doelpunt van de middag kwam op naam van Arjan Outhuyse. Hij krulde tien minuten voor tijd de bal werkelijk schitterend in de kruising en maakte er 7-3 van. Het laatste doelpunt van de middag kwam op naam van Nils Podt die de eindstand bepaalde op 8-3. Fc Harlingen eindigde het duel uiteindelijk met negen man, nadat Jasper de Jong en Imro Schouwenaar in de slotfase uitvielen met een blessure. Gelukkig lijkt het bij beide mee te vallen.

Volgende week zondag staat er voor fc Harlingen een uitwedstrijd op het programma. Dan speelt men in en tegen Langweer.