Fc Harlingen 1 weer onderuit

Het lukt fc Harlingen 1 maar niet om punten te pakken. Ook afgelopen zondag stonden de mannen aan het einde van de rit met lege handen. De Harlingers startten in de basis met: Vincent v.d. Werf, Frank Claasz Coockson, Ane Schaap, Hilko Mulder, Bas Helfferich, Jeroen van Dellen, Kevin Jaarsma, Yorick Ypma, Sander Zeilmaker, Sjouke Bootsma en Arjan Outhuyse.

Van tevoren was al duidelijk dat voor Harlingen alleen de winst telde, maar het duel deed op sommige punten denken aan dat van vorige week. Al na vijf minuten kwamen de gasten goed weg toen Trynwâlden de bal via de paal en de lat weer het veld in zag gaan. Hierna kreeg Harlingen een goede kans. Sjouke Bootsma legde de bal klaar voor Yorick Ypma, maar die schoot net naast. Na tien minuten werd een overtreding van Trynwâlden niet gezien en mocht de thuisploeg door de zestien in. Hier werd de speler tegen de grond gewerkt en kreeg Trynwâlden een strafschop. Deze werd feilloos benut, maar Harlingen keek niet lang tegen de achterstand aan, want twee minuten later krulde Kevin Jaarsma een vrije trap in één keer tegen de touwen. Marco Zeilmaker kwam er in voor Bas Helfferich. De Harlingers kwamen na twintig minuten op voorsprong, nadat de bal vanaf rechts op maat gegeven werd aan Arjan Outhuyse die met een kopbal de 1-2 op het scorebord zette. Na een half uur kon Trynwâlden van dichtbij de 2-2 binnen tikken. Hierna gaf Harlingen het duel uit handen, want nadat de thuisploeg nog tweemaal de paal raakte, wist men in de laatste drie minuten voor de rust nog drie keer te scoren en was de ruststand 5-2.

Hilko Mulder en Kevin Jaarsma bleven in de kleedkamer achter en werden vervangen door Yasin Faggouss en Jurjen Breimer. Het voetbal werd er aan beide kanten niet beter op. Na een uur maakte Trynwâlden de 6-2 en in de slotminuut was Sjouke Bootsma doeltreffend nadat Frank Claasz Coockson een prima aanval opzette. Hiermee kwam de eindstand op 6-3.

Alleen een ras optimist ziet nog kansen op handhaving, maar iedere realist weet dat Harlingen zich op kan maken voor de nacompetitie. Komend weekend staat het inhaalduel in en tegen Nieuw-Roden op het programma.