Voetbal

Fc Harlingen 1 voorlopig verder als hardloopclub?

Aangezien corona ons land nog altijd in zijn greep houdt en er dus niet gevoetbald mag worden, is er binnen het eerste elftal van fc Harlingen een challenge op gang gekomen. Een verstekeling binnen de appgroep is er mee begonnen, en het kan bijna niet simpeler maar de challenge is: 10 kilometer hardlopen. De mannen van fc Harlingen 1 willen natuurlijk niets anders dan op het voetbalveld staan maar ze doen er alles aan om fit te blijven!

Sander Zeilmaker zette de eerste tijd neer van 50 minuten. Een prima tempo want Niels Outhuijse probeerde het ook en kon er niet onder komen. Hij zette een tijd neer van 53 minuten. Rooie Tetze zag de bui al hangen, had zich min of meer al bewezen in 2014 toen hij de Visserijloop had gedaan, en besloot te gaan fietsen op de Veluwe…

De tijd verstreek en uiteindelijk werd er een nieuw klassement neergezet. Sander had weer wat van zijn tijd afgesnoept: 48.50 minuut. Maar goede nieuwkomer was Cookie. Mister Olympia zette een tijd neer van 46 minuten! Niet veel later moest Mister Polska en tevens captain zich natuurlijk ook laten gelden en zette een tijd neer van 43 minuten.

Even leek het erop dat de challenge als een nachtkaars uit zou gaan. Maar 7 februari kwam er toch verassend nieuws: Imro Schouwenaar had de 10 kilometer-challenge voltooid in een prima tijd van 49.50. Tijdens de begindagen van de ‘horrorwinter van 2021’ ging Imro Schouwenaar dus even 10 kilometer hardlopen. “As ut onder de 15 graden is loopt meneer al met een muts op sien harses”, werd er gezegd. Dus het is dubieus maar zijn tijd staat genoteerd. Omdat Mister Polska graag in de spotlights staat en veel van zichzelf houdt dacht-ie dat het een goed idee was om de tijd van Imro maar even te verbeteren: 40 minuut 50. Tot nu de onbetwiste koning van de 10 kilometer-challenge, petje af! 

Voorlopig klassement

1) Mister Polska 40:50

2) Cookie 44:45

3) S. Toeter 48:29

4) Imro 49:28

5) Niels 53:00

|Doorsturen

BuienradarAgenda