Fc Harlingen 1 verslaat Nicator

Zondag speelde fc Harlingen 1 een vriendschappelijke wedstrijd tegen het elftal van het Leeuwarder Nicator. Na negentig minuten stond de 3-2 eindstand op het scorebord. De Harlingers startten met: Egbert-Jan Panbakker, Pier Zaagemans, Sven Dijkstra, Mateusz IJpe, Bas Helfferich, Patrick v.d. Waard, Yassin Faggouss, Frank Claasz Coockson, Niels Vlottes, Jesse Mulder en Remko Zandberg.

Teamfoto fc Harlingen 1. (Foto: fc Harlingen)

Ondanks de stevige wind die dwars over het veld blies, begon de thuisploeg goed aan het duel, want al binnen een kwartier gaf Remko Zandberg een prima pass op Bas Helfferich. Hij ging alleen op de keeper en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Niet veel later kreeg hij opnieuw een grote kans, maar hij schoot te haastig en de bal ging naast. Ook Niels Vlottes had het vizier niet scherp gesteld en schoot over. Als fc Harlingen wat beter met de kansen was omgegaan, had ze halverwege de eerste helft al met 3-0 voor kunnen en zelfs moeten staan. Hierna liet Nicator wat van zich horen, maar hun inzet was een prooi voor onze doelman.

Na een klein half uur mochten de gasten een vrije trap nemen. Keeper Egbert-Jan Panbakker was hierop tot tweemaal toe alert om een treffer te voorkomen. Vijf minuten later was er weer een aanval van fc Harlingen en daar waar bijna iedereen hem al telde, werd de bal op de doellijn weggewerkt door een Leeuwarder verdediger. Toen gebeurde het aan de andere kant. Nicator kon opstomen naar de rand van de zestien en schoot de gelijkmaker tegen de touwen. Vlak voor rust kreeg fc Harlingen nog een grote kans, maar deze ging via een speler van Nicator over het doel. Een 1-1 ruststand dus, maar fc Harlingen had eigenlijk al op een ruime voorsprong moeten staan.

In de rust was Pier Zaagemans achtergebleven in de kleedkamer en vervangen door Siefko Jager. Het duurde tot de zestigste minuut totdat fc Harlingen weer een goede aanval opzette. De bal belandde voor de voeten van Patrick v.d. Waard die de verdiende 2-1 binnen schoot. Hierna kwamen Kjelt van Breeden, Jarno Attema en Youri Bouma er nog in voor Jesse Mulder, Mateusz IJpe en Patrick v.d. Waard. In de 70e minuut kwam Remko Zandberg alleen voor het doel, maar zijn inzet was te zacht om de doelman te verrassen. Een kwartier voor tijd kwam Nicator weer op gelijke hoogte. Het was uiteindelijk Niels Vlottes die, vijf minuten voor tijd, de 3-2 maakte.

Een verdiende overwinning voor fc Harlingen. Als men de kansen beter benutte, was de score hoger uitgevallen. Volgende week een nieuwe kans. Dan spelen de jongens een vriendschappelijke wedstrijd tegen sc Deinum. Dat duel begint zondag om 14.00 uur op sportpark Vierkantsdijk.