Fc Harlingen 1 verliest van Surhuisterveen

De statistieken spraken zondag vooraf in het voordeel van de thuisploeg: er werd gespeeld op eigen veld én op gras. Omstandigheden waar fc Harlingen dit seizoen de meeste punten pakte. Afgelopen zondag bleek Surhuisterveen echter de gelukkigste. Eindstand 1-2.

Het begon zondag rond twee uur onder een stralend lentezonnetje. Mede door het mooie weer was er veel volk op de been om de teams aan te moedigen. Fc Harlingen kwam goed uit de startblokken, want na een kleine tien minuten spelen was daar een mooie combinatie tussen Yousef Aziz en Remko Zandberg. Laatstgenoemde schoot vanaf links de bal fraai tegen de touwen en zo stond het al snel 1-0. Lang konden de jongens niet van de voorsprong genieten, want na een kwartier was er een scrimmage voor het Harlinger doel, maar kreeg de defensie de bal niet weg en konden de gasten enigszins gelukkig de 1-1 binnenwerken. Binnen het half uur was er ongeveer eenzelfde situatie en weer kreeg fc Harlingen de bal niet goed weg. Surhuisterveen legde de bal breed en met een droge knal was de 1-2 een feit. De gasten speelden het spel slimmer en kreeg een aantal vrije trappen mee, maar dit leverde geen rendement op, waardoor er tot de rust niet meer werd gescoord.

In de tweede helft zetten de gasten wat meer druk, maar ontstaat er na een uur spelen een scrimmage voor het doel van Surhuisterveen. Fc Harlingen had echter de pech dat de bal er hier niet in ging. Gescoord werd er niet meer, waardoor fc Harlingen haar verlies moest nemen.

Er zijn nog een paar wedstrijden te gaan, maar de jongens hebben nog wel wat punten nodig. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op zondag 7 april. Dan spelen de jongens in Damwoude de return tegen De Wâlden. Gezien de huidige stand een wedstrijd die gewonnen moet worden.

GIOVANNI

2019-03-26 21:09:07

Met alle respect voor de schrijver van dit verslag, maar dan heeft deze reporter toch echt een andere wedstrijd gezien dan de meeste toeschouwers.

Want u wekt nu de indruk dat Harlingen onverdiend heeft gewonnen heeft.

Maar zo is het niet, want als Surhuisterveen al z'n kansen had gemaakt en als de scheidsrechter in de 90e min een strafschop had gegeven was het denk ik ook wel 1 - 8 geworden.

Moet er wel eerlijk bij zeggen Harlingen kwam terecht voor na 5 min et een geweldige goal.

Maar daarna heeft Harlingen nog maar  1 kans gehad en de 2e helft kon Harlingen alleen maar tegen houden.