Fc Harlingen 1 verliest van kampioen MKV'29

Op de dag dat duizenden fietsers de regen en wind trotseerden voor de Elfstedentocht, werd op de Friese sportvelden de laatste speelronde van de reguliere competitie gespeeld. Fc Harlingen 1 nam het deze Pinkstermaandag op tegen MKV'29 uit Leeuwarden. Waar de Harlingers in Leeuwarden eerder dit seizoen nog de volle buit pakten, gebeurde deze keer het tegenovergestelde en ging MKV'29 als kampioen van de 4e klasse B terug naar Leeuwarden.

Fc Harlingen was al zeker van een plaats in de play-offs en MKV zou bij winst kampioen zijn en was anders afhankelijk van Bakkeveen dat er één puntje achter stond en dat leidde bij de gasten toch tot spanning. Veel grote kansen waren er in de eerste helft niet. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg MKV wel kansjes, maar de Harlinger defensie stond als een muur en was moeilijk te doorbreken. Dat er met de rust nog niet gescoord was, was niet heel verrassend.

De Leeuwarders gingen de tweede helft wat makkelijker voetballen en begonnen wat meer aan te dringen, maar fc Harlingen werkte de ballen weg. Totdat MKV na ruim een uur een hoekschop mocht nemen. Deze draaide gevaarlijk voor het doel en werd hard binnengekopt: 0-1. De druk van MKV nam toe en dit resulteerde een kwartier voor tijd in de 0-2.

MKV is de kampioen van de 4e klasse B en fc Harlingen eindigt op een vierde plaats en kan terugkijken op een succesvol seizoen. Dat seizoen kan nog een gouden randje krijgen via de play-offs. Donderdagavond speelde fc Harlingen al de eerste wedstrijd voor promotie naar de 3e klasse. Tegenstander vv De Blesse kwam op bezoek. Meer details over deze wedstrijd uiteraard in de Harlinger Courant van volgende week.